fbpx

En av årets beste filmer?

Radio Rjukan2. desember 20233min
pastlives

Past Lives beskrives som et nydelig drama om skjebnen, kjærligheten og alle valgene som man gjør i livet. Filmen som er en amerikanske-sør koreansk samproduksjon under kvalitetsstudioet A24 hadde verdenspremiere til stor akklamasjon på Sundance Film Festival og ble seinere nominert til Gullbjørnen for Beste film under filmfestivalen i Berlin. Regissøren er debutanten Celine Song.

Nora og Hae Sung var bestevenner og dypt knyttet til hverandre. De datet, og så skulle det bli de to. Det var liksom opplest og vedtatt. Det var skjebnen. Helt til Na Youngs foreldre bestemte seg for å emigrere til Canada.
Rundt 20 år finner Nora ham igjen på facebook, og tar kontakt for senere gjenforening for én uke i New York, hvor de kommer i snakk om spørsmål om skjebnen, kjærligheten og alle valgene som utgjør livene våre.

Kritikerne har gått over hverandre i lovprisning av filmen som har 8,1 på imdb, og 97% på rottentomatoes. Filmen ble vist mandag og settes opp igjen søndag.

NRKs filmpolitiet triller terningkast 6:
«Denne vidunderlige filmen vil resonnere med alle som noen gang har opplevd å ha et spesielt bånd til noen man av en eller annen grunn ikke kan få. Past Lives er nemlig en varm, vakker og voksen skildring av utfordringer i et vennskap som strekker seg over flere tiår.»

Aftenposten triller terningkast 6:
«Past Lives er et lavmælt mesterstykke Det er nesten uforståelig at dette er en debutfilm. Da jeg så den, tenkte jeg at slike filmer lages ikke lenger. Men her er den. Celine Song har med enkle virkemidler laget en av årets beste filmer.»

VG triller terningkast 5:
«Past Lives er en skjønn filmopplevelse, full av det vi i Norge, mye takket være Karpe, har lært å gjenkjenne som «migrantens melankoli». Elegant og økonomisk fortalt, uten jåleri; et kammerspill for tre karakterer som alle er verdt å bli kjent med.»

Engelske The Guardian gir 5 av 5 stjerner:
«Past Lives er en strålende film, og en film for enhver anledning også. Som alltid med filmer som denne, er det en ekstra glede å lure på hvor mye av hennes eget tidligere liv Song har brukt. Det er en must-see.»

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia