fbpx

Søker statister til Kjakan-filmen

Radio Rjukan1. desember 20234min
sønsteby-brean

Som tidligere omtalt i RA er innspillingen av spillefilmen «Nr 24» om Gunnar «Kjakan» Sønsteby i full gang i Oslo, og rett på nyåret er planen at filmselskapet Motion Blur ruller inn med 150 filmfolk for å spille inn scener på Rjukan.

Og selve innspillingen begynner mandag 8. januar. Nå begynner forberedelsene, og man trenger statister, særlig mannfolk til krigsscener og vanlige sivile i alle aldre. Og krigsscenenes innspillingen skal starte på selveste fødselsdagen til Gunnar Sønsteby 1. januar.

– Til spillefilmen «Nr 24» ser vi i Motion Blur nå etter folk til å være med som statister på Rjukan i perioden 8. til 20. januar 2024. Vi ser etter slanke, godt trente menn, i størrelse small, medium og large i alderen 18 til 40 år til å spille soldater i kampscener. De må kunne ha muligheten til være med på tre opptaksdager 11., 12. og 16. januar. Vi ønsker søkere med våpenerfaring, men det er ikke et absolutt krav, sier statistansvarlig i produksjonen Bjørn Kristian Nyland.

– Det er en fin mulighet til å sanke inn kroner til lagkassa for eksempel, mener han og inviterer lag, klubber og foreninger til å melde seg, mener han.

I tillegg søker man kvinner, menn, familier i alle aldre til å spille sivile, og disse må ikke være med flere dager.

– Her er kravet at man har mulighet til å komme på kostyme- og sminkeprøver på Rjukan, sier han.

– Det vi ønsker oss av søkere er kvinner med skulderlangt hår, alt fra grått til naturlige farger, menn med 2 – 10 cm hårlengde. Er håret lenger må man være forberedt på å klippe det ned. Det er også et krav at du ikke har noen synlige tatoveringer i ansikt på hender eller i nakke, sier Nyland.

– Tidligere erfaring som statist er ikke nødvendig og vi oppfordrer sterkt alle som ikke har vært med på opptak tidligere om å søke. Oppdraget er honorert, og det er viktig å understreke at vi kontakter kun de aktuelle kandidatene, sier Nyland.

Filmen foregår i Oslo og på Rjukan i krigsårene, mens Sønsteby var tidlig i 20-årene, men det vil også bli spilt inn scener der han er pensjonist og forteller om sine opplevelser til skoleklasser.

– Opptakene foregår i ukedager, så man må altså ikke være opptatt med jobb de dagene som gjelder, sier Nyland som ber alle som er interessert i å registrere seg på et skjema på nett.

Søkere kan legge seg inn i dette skjemaet: https://form.jotform.com/232572122495354

Eller så sender man en mail til statistansvarligebk@gmail.com med følgende informasjon: Du må skrive fullt navn, telefonnummer, kles- og skostørrelser, ett ansiktsbilde og ett helfigursbilde, opplyser om eventuelle matallergier eller spesielle matbehov.

Nyland bruker sosiale medier på rekrutteringen, og håper å ha statsisten på plass så fort som mulig. det er ingen frist, men det lønner seg å være tidlig ute.

– Kostymeprøvene starter rett etter nyttår, med opptaksstart 8.januar så det er best å få det gjort så fort som mulig, sier Nyland.

Tinndølene har vært flinke til å stille som statister på en rekke filminnspillinger, men denne gang skal det spilles inn flere scener i Rjukans gater enn det vi har opplevd tidligere.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia