fbpx

Verdensarv-foredrag samlet mange

Radio Rjukan7. juni 20153min
img_9517_fb85

Innstillingen til UNESCOs sekretariat, ICOMOS, er at industriarven på Rjukan og Notodden blir verdensarv, og nå er kursingen av Tinn og notoddens innbyggere igang.
Birkeland-Eyde Akademiet inviterte torsdag alle interesserte til å bli bedre kjent med hva det vil si å bli verdensarvsted og hva «vår» verdensarv består av.
Det åpner seg mange muligheter, nå gjelder det å se dem. Kunnskap er viktig for å framstå som et godt og samlet vertskap når turistene kommer og vil vite mer.

""Foredragsholder Trond Aasland var konstituert direktør for Norsk Industriarbeidermuseum, og har lenge før det vært lokalhistorier og kjent foredragsholder både på Notodden og rjukan, med sine lysbildeforedrag om Hydro, Birkeland og Eyde, samt mye annet rundt lokalhistorie. I det nye og mye mer omfattende foredraget var det innslag fra noen av disse, samt nye og helt unike bilder fra Hydros samlinger og en rekke andre steder.

I tillegg har man introdusert begrepet "Kraftvert". Kunnskapen som spres om Verdensarven er viktig, slik at de beøkende kan bidra med å spre hva Verdensarven går ut på. Det er ikke bare industri, bygninger og historie. Det er så mye mer.   
Torsdag oldes et tilsvarende fordrag i Notodden Bok- og Blueshus.

Det er heavy å arrangere 4 timers bildeforedrag i juni, men arrangementet i Rjukan kino var overraskende godt besøkt. Blant publikum var både kommende guider, mange politikere, endel næringsdrivende i turistbedrifter samt endel interesserte privatpersoner.
Utenfor ble det invitert til Vemork-burger rett fra grillen i regi av Thorbjørn Vågsland fra Vestfjordalen Konditori.

Foredraget fikk svært bra tilbakemeldinger fra de fremmøtte, som både lærte mye og fikk se unike bilder fra en spennende historie, som hart "worldwide outstanding value".

Her er tilsvarende invitasjon for arrangementet på Notodden:
Link til facebookarrangementet
Delta på foredrag og bli en Kraftvert!
Foredragsholder: Trond Aasland.
Notodden Bok & Blueshus torsdag 11. juni
17.00-17.30 Enkel servering 
17.30-21.30 Foredrag i 4 deler
Pris kr 200,- Påmelding/betaling ved inngang

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia