fbpx

– Umoralsk å ta CT-maskin fra Rjukan

Radio Rjukan5. august 20165min
kjellfrid-neset_6967

Det siste slaget for Rjukan sykehus er ikke sett. CT-maskinen på Notodden har havarert.
– Derfor flytter vi maskinen på Rjukan dit, opplyste fungerende administrerende direktør Per Urdahl til RA. 
Fra før har de stengt CT-maskinen i Kragerø.
Det reagerer plasstillitsvalgt Kjellfrid Neset kraftig på. Hun har vært toillitsvalgt i hele dewn vanskelige perioden med nedleggelsesplanen for sykehuset, som på pent blir kalt "Utviklingsplan for Sykehuset Telemark".
I mai var hun med AP's toppolitikere i Telemark Terjue Lien Aasland og Christian Tynning Bjørnø på en runde på sykehuset, som da var nesten nedstengt. Bildene her er hentet fra da.

""– Det er viktig for oss at Notodden sykehus, som er et akuttsykehus har en CT-maskin. Det er en tidkrevende prosess å anskaffe en ny. Vi må innhente anbud i henhold til lover og regler som regulerer slike offentlige innkjøp. Vi må kontakte Siemens, som vi kjøper slike maskiner fra. Dermed bestemte vi oss for å flytte CT-maskinen på Rjukan til Notodden, sa Urdahl, noe som har ført til sinne hos mange i Tinn.
Det skal kjøpes ny CT-maskin til Notodden, men når Rjukan igjen får maskinen tilbake er usikkert.

– Å ta CT-en fra Rjukan strider ikke bare med Utviklingsplanen. Det er også umoralsk, mener tillitsvalgt Kjellfrid Neset til RA. Hun viser til at maskina er delbetalt med gaver fra lokalbefolkningen.

Mandag blir CT-maskina på Rjukan flyttet til Notodden – en måned tidligere enn varslet.
– Typisk at dette skjer midt i ferietida, så vi ikke får tid til reagere, sier Neset. Hun er forundret over at ledelsen i Sykehuset Telemark ikke nøler med å fjerne en maskin som ble fullfinansiert av et fond med pengegaver gitt Rjukan sykehus av folk i Vest-Telemark og Tinn som støtte til lokalsykehuset. 
– Da Rjukan sykehus skulle få CT i 2008, var det ikke nok penger. Derfor ble det bevilget 500 000 kroner fra fondet, og da mener jeg det er umoralsk å ta maskina fra Rjukan. Ja, det blir nærmest tyveri, sier Neset.

""Da hun ba direktør Bess Frøyshov stoppe flyttinga, fikk hun til svar at CT- maskina på Notodden måtte erstattes raskt.
-Vår vurdering var at det best kunne løses ved å flytte CT-en fra Rjukan til Notodden, skriver Frøyshov om beslutningen som ble fattet i et tverrfaglig møte.

– Ledelsen ignorerer også utviklingsplanen som deres eget styre og styret i Helse Sør-Øst har vedtatt. Der står det at det skal være røntgentilbud på Rjukan, med CT og ultralyd etter behov. Hensikten er å desentralisere flest mulig behandlingstilbud til Rjukan. Nå gjør de det motsatte, sier Neset til avisa.

– Jeg er redd de vil vurdere å kutte ansatte på røntgen når CT-en er borte. Og at de vil fortsette å kutte tilbudet i utviklingsplanen, uten styrebehandling. Jeg synes også det er svært betenkelig at helseforetaket ikke har penger til å erstatte viktig behandlingsutstyr når det havarer, sier Kjellfrid Neset. Hun har meldt saken til Fagforbundet i Telemark, ifølge RA.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia