– Jeg har snakket med Maurud og de kan sette opp en buss til Oslo denne dagen, men det må være minimum 15 påmeldte for at det skal være noen vits, sier Berit Eide.
– Selvom Rjukan Sykehus er nedlagt så kan vi ikke la disse pampene, som styrter Helse-Norge, få fred! Vi gir oss aldri!
Høie kommer til å være tilstede, og Åsne Linnerud komme rtil å holde en apell blant svært mange andre. Hadde vært flott om det var noen Tinnsoldater tilstede da, sier Eide.
– De som er interessert i å være med i bussen må melde seg til meg tlf. 45243493 – helst med SMS. Det vil koste kun kroner 100,- tur/retur og bussen går klokka 10.00 og tilbake etter markeringen. Tinn Billag må vite om de skal sette opp buss eller ei i løpet av fredagen 17. april, så det haster med å melde fra, sier Eide
Radio Rjukan skal seiner eidag ha intervju med Åsne Linnerud om saken, og kommer tilbake med mer!
Fellesaksjonen Stopp Raseringa av Norge
Aksjonens facebookarrangement
Dette står det på Fellesaksjonen Stopp Raseringa av helse-Norges facebookarrangent:
"Det er voksende opprør i vårt langstrakte land.
Helse Norge drives ikke lenger etter den Hippokratiske ed. Risikoanalyser, pasientenes rop og helsepersonalets advarsler blir oversett når noen få utvalgte bestemmer vår skjebne bak lukkede dører.
Vi reiser nå til hovedstaden for å varsle et opprør. Anna Owczarz møter helseminister Bent Høie i en markering utenfor Løvebakken, der et dokument mot sentralisering av helse Norge med over 200 000 underskrifter blir overlevert av Ingrunn Snurås Orkdal. Andre appellanter som stiller er blant annet Åsne Linnerud (Rjukan) Sverre Håkon Evju (Narvik) Liv Engebretsen (Kongsvinger) Bjørnar Moxnes (rødt)
Dersom du ønsker å støtte saken er du velkommen; uavhengig av bosted og politisk tilhørighet. Kom og vis din støtte – Sammen er vi sterke!
Markeringen er direkte rettet mot Høyres landsmøte uken etter. I tillegg til Orkdal, Nordmøre,Rjukan ,Narvik, Kongsvinger har også Aker, Lofoten, Namsos, Kongsberg Sørlandet med flere meldt sin ankomst/støtte
Om saken:
Siden 2001 har antall helseforetak med akuttfunksjoner blitt redusert fra 49 til 19. I årene fremover med samme politikk anslår man at antall lokalsykehus vil reduseres fra 28 til 10. Helseforetaks reformen som skulle redde Helse Norge økonomisk har fullstendig spilt fallitt og underskuddene har aldri vært større.
De som rammes er befolkningen i distrikts Norge som blir frarøvet sine grunnleggende rettigheter til helsehjelp på grunn av bosted. Ringvirkningene av sentraliseringen vil imidlertid nå lengre, og påvirke hele nasjonen: Vi blir henvist til de største sykehus i landet, når disse selv ikke har kapasitet nok for sine egne pasienter. Dette angår oss alle."