fbpx

Rupert Derben med to Tinn-konserter

Radio Rjukan18. april 20155min
rupert-derben_3540

Det begynner med konsert i austbygde kirke onsdag 22. april kl 19.30, og fortsetter i Dal kirke kl 19 torsdag 23 .april.
Konsertene varer i ca halvannen time og inneholder egenprodusert elåter. Deretter går turen til Kviteseid, Lunde og Bø.

Rupert Derben er opprinnelig fra Tyskland og har bodd i Norge siden 1982. For det meste i Tinn, hvor han sammen med kona driver et økologisk småbruk. I november 2014 ble han og familien presentert i Oddgeir Bruasets «Der ingen skulle tru at nokon
kunne bu» (se lenk nede) og i boka som følger serien.

Hans instrumenter er sang, gitar og piano. Han skriver og synger mest på norsk og gir ut egen musikk. I konserten «Tro, tvil og hesjetråd» tas publikum med til Ruperts verden: «Vi står med røttene våre i jorda, men strekker grenene mot himlen.» Han fremfører egne sanger, dikt og instrumentalstykker, og både tro og tvil er med. Sammen med publikum undrer han seg over hverdagen, han filosoferer og skjemter, – og hesjetråden går som en rød tråd både gjennom livet hans og hele konserten. Rupert har studert religion og etikk, og har gitt ut flere CD-er, bl.a. «I mesterens spor» fra 2010. Flere av sangene i konserten er hentet fra denne.
Med seg har han Wiggo Dahl fra Bø som akkompagnerer på fiolin, men som også vil bryte opp med soloinnslag og dermed gi konserten et ekstra moment og spennende variasjon. Wiggo har studert fiolin i Norge,Sveits og Frankrike.
Han har opp gjennom årene samarbeidet med musikere som bl.a. Henning Sommero, Lars Bremnes , Kari Bremnes ,Lise Fjeldstad ,Lido Lido,Egil Kapstad og Jan Erik Vold. Han skal sammen med de to sistnevnte være med på urfremføring av nytt verk under Sigrid-Undset-dagene i Lillehammer i mai måned.
Som orkestermusiker har han jobbet i BBC Philharmonic, National Ballet Orchestra (UK), KORK og Stavanger Symfoniorkester, for å nevne noen. Han er for tiden konsertmester i Telemark Symfoniorkester, primarius i Telemark Strykekvartett og driver en utstrakt konsertvirksomhet i fylket og i hele Norge.

Linker:
Rupert Derbens nettside
Rupert Derben på Myspace
Bruaset-programmet Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Fakta:

Turné: Tro, Tvil og hesjetråd
Konserten varer i ca en og en halv time og egner seg best for voksne. Inngang kr 200.-
Spillersteder:


Austbygde kirke 22/4 kl 19.30 

Dal kirke 23/4 kl 19 

Resten av tunéen ble avlyst pga sykdom:

Kviteseid kirke 24/4 kl 19 

Lunde kirke 25/4 kl 18 

Bø kirke 26/4 kl 19

Foto: Wictor Tobiassen

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia