fbpx

Så åpnet Haugen Gartneri i år også

Radio Rjukan12. mai 20193min
haugen-gartneri-1_b500

""Mandag åpnet gartneriet på haugen på Miland for blomstersalg.
– Jeg har endel planter i år også, men vi har ikke lenger stauder, busker og trær. Men blomster er det endel av, sier Haugen, som likevel presiserer at han vil ha mer fri enn han har hatt.
– Jeg har ikke så mye hjelp i år, så det blir ikke åpent i helger og på kvelder, og heller ikke langåpent, men jeg åpent på dagtid fra klokka 10 til kokka 16. 

Nederst i Smedshusveien står det ganske riktig "Åpent" på skiltet som henger på lysstolpen over en blosterkvastMargeritter og stemor lyser imot deg i sola.
– Det er kaldt ennå, så skal du plante ute, feks på kirkegården, er det stemorsblomster som gjelder. De små holder lenger utover sommeren, mens de store hilder ut juni, sier Haugen, og forteller at stemoren er den eneste som tåler noen minusgrader.
– Nå regnet jeg med at kulda slipper taket. Men denne våren er ikke så ulik andre. I år hadde vi unprmalt varm april, ""og det er ikke bra for blomstene. Jeg starta heldigvis seint med å så og prikle, men andre steder var plantene ferdige for tidlig. Men jeg har vært heldig med den, sier Haugen.

– Men mange vil plante mer enn stemor nå før 17. mai?
– Plater du inntil husvegg, på veranda går det fint med petunia. Men på kirkegården må du vente med andre ting enn stemor. Det går ogspå dersom du tar plantene inn i gangen om natta, eller om du dekker til og får det under tak. Men jeg regner med at varmen siger på nå utover i mot slutten av mai, og da er det fritt fram for større variasjon, sier Haugen, som nå er 82 år og begynner å gjøre alvor av å bli pensjonist.

Fotos: Jan Roger Næset
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia