fbpx

Regn , slaps og glatte veier venter

Radio Rjukan7. januar 20232min
regn

Det er vinter i Norge, men stabil er den ikke. Etter flere dager med mye snø, venter nå dagevis med varmegrader og regn. Det vil bety utfordrende gå- og kjøreforhold på andre måter enn vi har opplevd de siste dagene.

Hvis du ikke har måkt vekk snøen før, må rådet være å måke idag, for allerede i morgen lørdag meldes det 11 millimeter regn, og like mye også på søndag.

Norges meteorologiske institutt har endret prognosene melder at det skal bli varmere enn de tidligere har meldt, opptil 4 varmegrader i lavlandet i Tinn de neste dagene, kombinert med fortsatt østavær med regn vil lage saftig slapsevær. Varmegradene skal fortsette den neste uka, men det vil fryse på om natta i lavlandet fra onsdag av, og da med fortsatt nedbør.

Da vil det med andre ord bli glatt og lårhalsvær i etterkant av dette regnværet.

Det blir gradvis kaldere fra mandag, men først fra onsdag vil det fryse på i lavlandet, og så blir det gradis overgang til slaps og snø mot slutten av neste uke, hvis det ikke blir endringer i langtidsvarselet.

På Gaustablikk meldes det at det stort sett vil være snø som faller i hele perioden, den kommende uka, og da altså bortimot 50 centimeter. Her vil det være opptil 1 varmegrad på dagtid på det varmeste, og kanskje sludde søndag, da det er meldt 2 grader, men stort sett vil det være slik at Gaustaområdet slipper unna mildværet, og kan se at det fantastiske vinterværet fortsetter.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia