fbpx

Ordføreren ber deg på mose-dialog søndag klokka 14

Radio Rjukan16. september 20176min
bjorn-svrre-birkeland3_86c7

Ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland har ikke tenkt å bli sitte""nde hjemme mens han tagges på facebook av mosete og nedgrodde bilder i by'n.
– Jeg er helt enig det ser ikke ut. Det er ikke rart folk reagerer, og det er nyttig at folk bryr seg. Men det nytter ikke bare å sitte hjemme og kommentere og klikke på facebook, sier ordføreren.

– Jeg ber alle som kan og har meninger om manglende vedlikehold i byen om å møte meg face to face på Birkelandsbrua klokka 14 imorra søndag – la oss kalle det mosesøndag. kanskje det blir en søndag da vi endra ting til noe bedre, sier Birkeland.

– Ja har du tenkte å sparke mose imorra med folket?

– Ja, gjerne det! Kommer det 15 eller 30 stykker, så ha vi snart tatt mosen på brua, og vi kan godt vandre nedover fra sted til sted i by'n, ler ordføreren, som først og fremst vil vise at han bryr seg og tar tegninga.

""Det er en serie med bilder som Trond Dahlen har lagt ut på facebookgruppa "Rjukan og Tinn inn i framtida" som har tatt av. Bildene er en serie som en reaksjon på at kommunen reagerer seint på flere henvendelser som kona Steffi Dahlen har gjort i flere anledninger til kommunene, og som hun for noen dager siden fikk svar på fra selveste rådmannen. 

Allerede første post skapte enormt engasjement på facebook, og Radio Rjukan lagde sak på det fredag.

Såppass at Jørgen Sando svarte med å dra ned på Birkelandsbrua og begynte å sparke mose, og antydet at her burde folk kunne sparke mose når de passerer brua, men like mye som ""en kritikk til at folk sitter å klager i sosiale medier, og ikke går ut og gjør noe med saken istedet.
– Heldige meg. Nesa mi sitter ikke fast på facebook. Så en liten test viser at det faktisk går an å gjøre noe selv.😊 
Og jeg som trodde at det var Bjørn Iversen, brannvesenet eller han Andre som var de eneste som kunne, skriver Sando i en kommentar, og poster bildet til høyre.

Ordføreren vil benytte engasjementet tl å finne gode løsninger for byen, og anledning til å mæte folket som har så krasse meninger på facebook.

– Jeg forstår kritikken av manglende vedlikehold, men her må både budsjetter og holdninger inn i bildet. Radio Rjukans bildeserie i Storgata gjorde at vi tok en runde som gjør nå at vedlikeholdet blir tatt opp på høyeste nivå. Vi er igang med å jobbe fram en vedlikeholdsplan, men det er ok først neste sommer vi får resultater av det. Men jeg ser at folk bryr seg, og jeg skjønner frustrasjonen fra Trond Dahlen, og ikke minst Steffi Dahlen som har skrevet til kommunen om dette flere ganger, sier Birkeland. 

– Men hvordan skal vi komme videre? Jeg inviterer alle som har meninger til å møte meg på brua imorra, så kan vi ta en dialog om det. Kom på Mosesøndag på Birkelandsbrua kl 14, oppfordrer Birkeland, som håper at noen møter opp.
– jg satser på at dette ikke bare er klagere og sytere, men folk som gjerne møter meg på brua, istedet for bare å sutre på facebbok, sier Birkeland, som slik vil vise at han tar saken på alvor.

– Vi i Tinn har vært ute en vinternatt før, og dette er vi enige. Det ser ikke ut i by'n, jeg er enig i det, men la oss vise at vi kan få til oe som gjør oss alle stolte av byen, og et opplegg som kan fungere i år framover. jeg er åpen for gode idéer, og engasjement, sier Birkeland.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia