fbpx

Ønsker veteran-, sports- og entusiastbiler velkommen til Bilens Dag på Rjukan lørdag

Radio Rjukan25. august 20215min
bilens dag 4

Lørdag 28. august er det Bilens Dag på Rjukan, med nybilprøving og gammelbilutstilling, slik det pleier på Rjukan den site lørdagen i august.

– Vi inviterer alle som har veteranbiler, sportsbiler, entusiastbiler som er mer enn 20 år, ja egentlig alt som er spesielle kjøretøy – og noe utenom det vanlige, sier John Ausland i Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb.

Arrangementet er alltid siste lørdag i august, og været er meldt strålende sol fra skyfri himmel. Det foregår mellom klokka 11 og 16 i Rjukan sentrum, og det er lov og komme å dra når det passer en. Det foregår i en for anledningen stengt storgata, på torget og en rekke andre steder i sentrum av byen.

For 24. gang er det Bilens Dag på Rjukan. Det innebærer som vanlig at distriktets nybilforhandlere kommer med de nyeste modellene for sammenligning, prøvesitting og prøvekjøring, og kanskje du får et supert tilbud. Det pleier å være spesialtilbud å hente denne dagen. Det kommer ikke like mange forhandlere i år som følge av den pågående koronapandemien. Ifjor uteble bilforhandlerne, men i år vil de komme, særlig med mye nye elektriske modeller. Du får blant annet VWs el-modeller og den nye elektriske Ford Mustang E-Mach, den mestselgende bilen i Norge akkurat nå, blant mye annet.

Arrangørene av Bilens dag på Rjukan er RA og Radio Rjukan i samarbeid med Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb og Mathuset Eyde. Denne samarbeidskonstellasjonen inkluderer også Rjukan Trubadurfestival som arrangeres for 16. gang, samme helg som det er Bilens Dag på Rjukan. Bilens Dag ble startet av Radio Rjukan for 24 år siden, og RA ble medarrangør noen år seinere. Senere ble også Torbjørn Vågsland med i arrangementet.

I år blir Rjukan torg satt opp med Rjukan Trubadurfestival for første gang, og der vil det være musikk og liv på torget. Veteran- og sportsbiltreffet kommer til å fylle opp der det er plass på og rundt torget, samt i hele Storgata, som for anledningen er stengt av for treffet.

– Neste år satser vi på at vi kan være større enn noen gang, og at absolutt alle av distriktets bilforhandlere kommer, da er det 25-årsjubileum, sier Waskaas.

Det er blitt en lang tradisjon for forhandlerne å komme på Bilens Dag, og med veteranbiltreff samtidig blir det skikkelig fokus både på nytt og nostalgi.

– Det er en dag for bilglede. Nye og gamle biler hånd i hånd med nostalgiske transportformer. Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb er for alle som er interessert i motor, og vi ber alle medlemmer og alle andre i Tinn og Tinns nærområder om å ta med seg sine veteranbiler til Rjukan sentrum lørdag, sier Ausland.

Rjukan Trubadurfestival har inntatt nedre del av torget fredag og lørdag.
– Fredag spiller Jonas Fjeld og en rekke trubadurer, mens TrangFødsel går på lørdag klokka 20, da åpner vi klokka 19, men hele dagen før det er det gratis musikk og åpne telt med trubadurer på torget, forteller Aud Verpe. Rundt seg får de veteranbiler, blant annet noen av de eldste.

– Vi ønsker velkommen nyere entusiastbiler, veteranbiler, -mopeder og -motorsykler. Også veteranlastebiler er velkomne i denne feiringen av nytte- og gledekjøretøy, sier Ausland.

Alle som tar med seg bil får en lapp med koronarestriksjoner, hvordan man husker på det, og registrerer seg på arrangementet. På den står også at alle som kommer med bil får gratis bevertning av arrangøren, noe so er en ekstra liten fristelse, og betaling for å ta med kjøretøyet denne dagen. Det er også tradisjon.

– Alle er velkomne uansett hvor de kommer fra, og bilene må ikke være topprestaurert. Dersom du har en sliten og rusten veteranbil eller klassiker, er det like morsomt å se den. Vi gleder oss til å se litt av hvert, avslutter Ausland.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia