fbpx

Når til Varland

Radio Rjukan21. august 20224min
Gvepseborg sender utsikt

Onsdag monterte Radio Rjukan sin nye sender på Krossobanens øvre stasjon på Gvepseborg, og de første rapportene om dekning som tas imot på FM-frekvensen 93,8 har kommet inn til lokalradioen.

– Tidligere mistet vi signalene ved Frøystul, og signalene var mange steder svake, men nå går signalene krystallklart inn et langt stykke. Hvor langt vei vi ikke, men langs veien har vi stødige rapporter som går på at signalene er gode helt fram til Varlandsvegen, og at de kommer godt inn i Vierliområdet. Det innebærer at Skinnarbu og store deler av Møsvatn får inn signalene, forteller redaktør i Radio Rjukan Ole Jon Tveito som gjerne vil ha rapporter fra hytteiere som nå får inn den nye senderen på FM 93,8.

– Det er verdifullt for oss. Vi kan jo ikke sjekke over alt. Derfor ber vi om rapporter. Send gjerne radioen en tekstmelding på 93004093 og fortell hvor det er du nå får inn FM 93,8, uansett hvor du befinner seg, så får vi rask oversikten.

– Det betyr at man nå kan spile bingo på Skinnarbu?

– Ja, det gjør det. Og enda lenger oppover! Det er ennå justeringer som kan gjøres, men vi ser at senderen som er på 100 Watt når langt og mange flere enn vi opprinnelig hadde tenkt, oppfordrer Tveito, som ber spesielt de som holder til vest for Krosso om å melde fra.

– I tillegg vil jo denne gi tilleggsdekning over f.eks. mot Vatnedalen, Selstali og andre steder. Vi håper på rapporter fra alle som får inn 93,8. kort og greit, sier Tveito.

Samtidig har man fått orden på Utsikten-senderen på FM 107,0 igjen.
– Ja det ordnet seg like før radiobingo onsdag, så vi tror de fleste var fornøyde med det. Andre var nok fornøyd med at at Røvern på 100.000 kroner ikke gikk sist onsdag, mener Tveito.

Men FM 104,1 på Menkhus blir plukket ned i neste uke.

– Det er få som er avhengige av å lytte på 104,1. Vi har istedet planer om å sette den opp nærmere Hovin. Kanskje seinere i høst, hvis alt går som det skal. Etter at den er plukket ned vil vi ta en test i sendernettet og kanskje få det sjekket for å se om det bedre 105,0 på Utsikten sier Tveito, som mener at trøbbelet de har hatt ikke bare er av det onde.

– Vel, det er jo ikke bra, men det gjør at flere oppdager at vi har nettradio, og det er jo positivt. Uansett hvor du er i verden kan du lytte til nettradioen, ja til og med spille bingo. Og når vi får 5G inn for fullt her i Tinn vi det være sterkt tilskudd til nettlyttingen, som da blir med mye mindre forsinkelser.

– Vi håper at vi ikke mister mange på å ta ned 104,1 midlertidig, men slik det er nå er det ikke framtid for den lenger av flere grunner. Dessuten mistenker vi den også lager forstyrrelser for oss,sier Tveito.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia