fbpx

Nok en gang uvær og stengte veier

Radio Rjukan12. april 20203min
sno-rjukan-1_a245

Det er uvær på fjellet og det har ført til at E134 over Haukelifjell er stengt for trafikk. Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for kjøretøy under 7,5 tonn og det er kolonnekjøring for større kjøretøy. 

Det er på pluss-siden ikke ventet den helt store trafikken over fjellovergangene på grunn av korona-restriksjonene. 

Uværet har allerede vært merkbart i Vestfjorddalen med noen skikkelige vindkast: Men, det skal bli verre og det kan bli langvarig, ifølge Yr. 

For Skinnarbu melder Yr om vind opp mot 16 m/s utover dagen i dag og også i morgen. Mye av vinden kommer fra sørvest, som er en vindretning som gjerne gir kraftige vindkast også nede i Vestfjorddalen. Dermed kan vindkastene nærme seg storm styrke, i hvert fall på fjellet. 

Men, det gir seg liksom ikke helt der, for selv om vinden løyer noe utover morgendagen, er det ventet kuling på fjellet utover hele uka. Og, som nevnt før kan  vinden tidvis komme fra en retning som gjør det surt å bo på Rjukan. 

Temperaturen er heller ikke meldt til å bli spesiellt sommerlig, særlig 2. påskedag hvor vi må overleve helt uten plussgrader, skal vi tro værvarselet fra Yr. 

Med onsdag som et lite unntak vil temperaturen på ettermiddagen ikke bli over 4 plussgrader på Rjukan før helga, Men, så ser det adskillig triveligere ut!

Neste søndag og mandag skal det bli strålende solskinn og over 10 plussgrader i Vestfjorddalen, ifølge meterologene. Skal vi håpe at de denne gangen får rett?

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia