fbpx

Mer norsk musikk på Radio Rjukan

Radio Rjukan13. april 20204min
linneradale2018_4982

Fra tirsdag 14. april starter vi opp et nytt program her på Radio Rjukan. "Bare Norsk" er en time med kun norske artister som blir sendt hver eneste hverdag fra klokka 12. Dette kommer i tillegg til all den andre norske musikken lokalradioen allerede sender. 

 – Radio Rjukan spiller mye norsk musikk, rundt 35 til 40 % av alt vi spiller på radioen er faktisk norske artister. Men, vi vil gjerne gi en ekstra støtte til norske artister i disse krisetider, sier programansvarlig Kyrre Dahl. Mange kunstnere og artister har opplevd at konserter og arrangementer blir avlyst og inntektene skrumper inn. 

Alle radiostasjoner må betale for å spille musikk, det er en kompensasjon som både går til artister og komponister. For Radio Rjukan utgjør dette flere hundre tusen kroner. Lokalradioen rapporterer inn musikken som spilles til organisasjonene Tono og Gramo, som sender pengene videre utfra hva som blir spilt på radioen. Det betyr at norske og lokale artister får mer penger hvis vi spiller mer norsk musikk. Det blir ikke det helt store beløpet av at en låt spilles en gang, men det er da noe. 

 – Vi gjør ikke dette bare for å være snille, det er faktisk veldig mye bra musikk som lages av norske artister som fortjener ekstra oppmerksomhet. Lokalt kan vi nevne artister som Linnea Dale, Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga, som alle ligger på A-lista fra før hos oss, sier Dahl. 

I "Bare Norsk" blir det både norske artister generellt og flere lokale artister spesiellt. Vi kommer ikke til å skille mellom de som synger på norsk og de som synger på engelsk, og da dukker det kanskje opp noen overraskelser: 

 – Det er kanskje ikke alle som er klar over at mange artister med internasjonal suksess faktisk er norske, som Alan Walker, Kygo og Julie Bergan. Alle disse har og har hatt internasjonale hits som får plass i et slikt program. Men, selvsagt har vi også plukket fram noen eldre og noen litt nyere norske perler fra vårt arkiv, sier programansvarlig. 

Radio Rjukan har til vanlig en svært bred musikkprofil, med musikk for alle aldersgrupper. Musikken som spilles er i hovedsak den beste musikken fra de siste 40 årene, men Radio Rjukan spiller også av og til svisker fra 60 og 70-tallet, samt både viser og dansband. I den andre enden av skalaen kan man også høre moderne elektronisk musikk og tøff rock. 

– Musikken skal være noe for enhver smak, men vi har valgt en mer moderne profil enn mange andre radiostasjoner, som bare spiller "gamle" låter. Det er fordi vi tror folk på Rjukan også ønsker å være moderne og liker en blanding av nye og gamle låter, avslutter Dahl

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia