fbpx

Noen har tatt tegninga! Bjarne er hyra inn for å pynte opp!

Radio Rjukan12. juni 20174min
bedfixing-2_1bf9

Etter at Radio Rjukan tok en helligdagsvandring og tok bilder i Storgata, har det eksplodert med henvendelser om at bedene på Rjukan ikke ser ut, og at en rekke steder burde fått tilbake blomstene.
Ting begynner å skje med bedene i by'n.

– Det er på gang, lover teknisk sjef i Tinn kommune Jan Arvid Gravklev.
– Det er en kombinasjon av bemanning og ferieavviklinger som er årsaken til at vi ikke er igang, men jeg lover det skjer noe snart, sier Gravklev, som lover å informere ytterligere om kort tid.
– Jeg  skal si ifra når ting begynner å skje, sier Gravklev.

Men en rekke bed og flekker på Rjukan er ikke kommunale.
Politistajonsbygget eies av Fjellerud Bygg, og de har hyret inn Bjarne finnebråten til å fikse opp. Nå blir de ruskete bedene utenfor politi og ambulanse fiksert opp i.

""– Ja, vi må jo få det fint her, men det er litt jobb, ler Bjarne finnebåten. Han jobbet selv som kommunegartner i teknisk etat før han ble pensjonist. Da var blomster og bed akkurat hans bed.

– Mange sier at "da Bjarne hadde ansvaret var det fint", og at de savner deg!? Hva sier du til det.

– Nja, det er jo hyggelig, men jeg synes jo det er en selvfølge at alle som har eiendommer har et ansvar for å pynte opp litt, sier den ellers beskjedne Finnebråten, ikke overvettes begeistra over å bli nyhetssak om bedfiksing i Rjukan sentrum.
– Det må jo skje noe. Vi er jo en verdensarvby, er vi ikke det da, spør Finnebråten retorisk.
– Det ser jo ikke ut en masse steder, og det blir en veldig tung jobb når det er mange år siden siste det skjedde noe rundt omkring, sier Bjarne, mens han hakker opp solide gressrøtter.

Det er enkelt hvis bedene holdes i hevd. da er det bare å se til dem, og klippe noen busker, og sette ned nye blomster. Men når ugras og gress får gro seg til må man til med større redskap, sier Finnebråten, som ikke klare rå skjule at han synes altfor få gjør jobben.
– Det er på tide flere tar tak. alle som har et ansvar må det. Og det er flere man kan bestille for å få det fint, sier Finnebåten, og henviser til at f.eks. Gunnar Haugen har blomster og planter stående klare.
– de ter ikke noe å lure på – det er bare å sette igang!

Seinere idag fremstår nok bedene utenfor politistasjonen på en helt annen måte enn i dag tidlig!
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia