– Vi har allerede fått inn mye, så vi kan love at det blir et flott og stort loppemarked 12. og 13. august. Vi var vært litt spente på om koronapandemien hadde endret situasjonen for loppemarkedet ifjor, men det endte med rekordomsetning. Vi slo den forrige forrige rekorden med over 13.000 kroner, og endte på 165.657, forteller klubbpresident i Rjukan Lions Club Thor Einar Holmgard, og viser til at vippsinnbetalinger nå gjør at det ikke lenger er snakk om hele kroner i inntekter.

– Vi regner jo ikke med å slå den rekorden i år. Da hadde det jo ikke vært loppemarked i Tinn på tre år som følge av pandemien, men det ser ut som om vi får inn like mye og at interessen er like stor som før, så det er jo lov å håpe, sier Thor Einar Holmgard.

Fra mandag arrangerer de fire ettermiddager med innlevering i Ballonghallen ved Røde Korshuset, og de regner med det blir hektisk.

– Vi skal holde åpent for mottak her i Ballonghallen fr aklokka 11 til 17 hver ettermiddag fra mandag til torsdag, opplyser John Ausland som er innsamlingsgeneral i klubben.
– Vi har allerede fått inn mye, så det blir sikkert et godt loppemarked i år også, men det meste kommer nok nå i sluttfasen, som tidligere, tror Ausland som forteller at de tar imot det meste som har gjenbruksverdi.

– Vi tar ikke imot de største møblene som store hjørnesalonger og veggseksjoner. Både fordi det ikke selger, men også fordi vi har begrenset plass her, sier Ausland, som også forteller at de også sier nei til hvitevarer med mindre de er helt iorden.
– Vi tar heller ikke imot leksika og store bokserier. Det er det null interesse for, så det kan folk spare seg for å ta med. Det får folk heller gratisannonsere på Finn eller Facebook, mener Ausland.

– Vi må be alle som kan om å komme med ting hit til Ballonghallen, men det er klart at vi henter hvis det f.eks. er eldre mennesker som trenger hjelp til transport, eller noe som ikke har bil selv eller noen å spørre om å frakte det til oss. Men vi håper at mest mulig blir levert hit de dagene vi holder åpent, da vi har mer enn nok med å stable ting på plass her, men de som trenger hjelp får bare ringe, så bidrar vi så langt tid og kapasitet rekker, sier Ausland.

– Og hvis åpningstida vi har er helt umulig er det også bare å ta kontakt. Vi er ikke så fastlåst at vi ikke kan være tilstede på andre tidspunkt, så det kan vi avtale spesielt. Det gjelder også hyttefolk som ikke er her, men som har ting de vil avhende til loppemarkedet, sier Ausland som forklarer at det bare er på sommeren de har plass til lopper i Ballonghallen.

– Hallen brukes til vinterlagring, og det er derfor vi samler inn på sommeren og arrangerer på seinsommeren, påpeker Ausland, før han ønsker alle velkommen med sine lopper, og selvfølgelig til å ta med seg endel hjem på selve loppemarkedet 12. og 13. august.
– Det blir nok restesalg også mandag kveld som tidligere år, sier Ausland.