fbpx

Leif Næss lager egen kjede med privatklinikker under ledelse av IbsenSykehusene AS

Radio Rjukan25. november 20164min
leif-ness_c1b7

IbsenSykehuset Porsgrunn, IbsenSykehuset Rjukan går sammen med Kikhullkirurgi & Fedmekirurgi AS (KFK) og Color AS på Gjøvik og blir en kjede av privatklinikker med IbsenSykehusene som morselskap.
– Det er eiers ambisjon at vi skal ha en eller flere enheter i drift innen 2018, skriver Leif Næss i en pressemelding. 

Mandag ble det inngått avtale mellom eierne av KFK og Color AS og IbsenSykehusene om at sistnevnte overtar det overordnede ansvaret for de to, i det som blir en kjede av lokale privatklinikker, sammen med avdelingene på Rjukan og i Porsgrunn. Avdelingen på Rjukan er såvidt i gang etter et par års planlegging og påvente av konsesjoner og pasientoverføringer. IbsenSykehusene skiftet for kort tid siden navn fra Nabben AS.

Styreleder blir Stein Erik Bjørni, og Herman Tufte og Leif Næss blir styremedlemmer, mens Leif Næss fortsetter som daglig leder i IbsenSykehusene samt for driftsenhetene for øvrig, mens det skal ansettes lokale plassledere på de ulike klinikkene.
 
– Vi vektlegge at det avgjørende i helsedrift er opplevd kvalitet i møte mellom pasient og personal, samt det kliniske enderesultatet. For å sikre og dokumentere at vi er på høyde med de beste, er det viktig å ha målbare kriterier ivaretatt av et velfungerende kvalitetssystem, som vektlegger objektive kliniske kriterier og pasientrapportert tilfredshet, sier Næss.
 
– Det skal være kortest mulig vei mellom behandler/personal og beslutningstagere. Det fordrer at behandler og leder behersker samme "stammespråk" og verdigrunnlag. IbsenSykehusene skal sikre sitt driftsgrunnlag gjennom markedsrettet og fair avlønning, godt medisinsk teknisk utstyr, samt lave administrasjonskostnader og husleie, skriver Næss.
 
Beslutningen om å danne IbsenSykehusene begrunnes i at en sykehuskjede med god geografisk distribusjon har større kraft til å anskaffe anbud og andre oppdrag fra store oppdragsgivere som forsikring og de ulike helseforetakene.
På den måten skal vekst i form av økt antall vurderinger og behandlinger sikre et bedre økonomisk fundament, samt at den samlede klinisk kompetanse i sykehusene vil styrkes og medføre at de kan ta inn nye fagområder og drive på flere geografiske områder.

– Målt og dokumenterbar kvalitet ved utførte tjenester vil bli prioritert, og salg og markedsføring av våre tjenester vil blir bedre og ha større gjennomslagskraft når flere sykehus blir markedsført under ett markedsnavn, mener Næss, og henviser til at innkjøpspriser vil bli bedre pga. større volum, og at driftsorganisasjonen ikke vil bli så avhengig av enkeltpersoner. På kort sikt vil endringene for den enkelte medarbeider neppe være særlig merkbar i det praktiske arbeidet. Vi håper imidlertid at den nye organisasjonen vil bidra til økt profesjonalisering i alle ledd, sier Næss.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia