fbpx

Leif Næss klar til å starte

Radio Rjukan17. august 20165min
leif-naess2016_a2bc

Det er gått mer enn ett år siden godkjenning forelå, utenat noe er skjedd. Nå 14 dager etter at den opprinnelige godkjenningen gikk ut, og etter en muntlig fornying er den en lettet daglig leder Leif Næss som forteller at han nå ser at ting er på plass for å dra igang. men det finnes to utfordringer: En offentlig behandlingsavtale, og bedre behandlingspriser.

Ibsenklinikken skal nå leie 330 kvadratmeter til mopersjonsstue på Rjukan sykehus. Avtalen med huseier Sykehuset Telemark gjelder i første omgang ut året.
– Vi kan ikke sette i gang uten en slik offenbtlig behandlingsavtale. En slik økonomisk risiko har vi ikke mulighret til å ta, sa Næss, som har tro på at det ordner seg raskt, og at han setter sin lit til at et velfungerende og riktig priset "Fritt behandlingsvalg" vil gi mulighetene.

– Problemet har vært at prisene har vært så lave at få eller ingen har vist interesse for å legge inn anbud. De er underfinansiert, men det er signaler om at dett vil bli rettet opp i, og at endringer vil skje ganske raskt, sier Næss.

Før dette er påp plass er Næss forsiktig med å gå ut å love noe bestemt antall arbeidsplasser.
– Her må vi bygge stein på stein, men jeg tror arbeidskraften er her lokalt. Det fins lokale fagfolk, det er jeg ganske sikker på, og i første omgang vil det bli behov for ansatte innenfor et tilbud innen håndkirugi og urologi. 
De kan også bistå ved legevakt.Og så vil vi sende opp spesialister fra oss i en opplæringsfase og for å dra det igang, sier Næss, som også ser verdien av at det blir en anestesilege på stedet.
– Vi ser for oss ca. 8 operasjoner om dagen når tilbudet er oppe og går, sier Næss.

""Næss gjentok igjen på pressekonferansen på Rjukan sykehus tirsdag at lokalene er supre, og klare til bruk, med unntak av noen avtaler og noe helt enkelt utstyr.

Konsesjonen Ibsenklinikken fikk i fjor gikk ut 1. august i år.
– men jeg har fått muntlig forsikring fra departementet om at den vil bli fornyet, og er trygg på at det vil ordne seg.

Nå mener Næss at det er viktig at Tinn kommune ikke trekker seg helt ut av sykehuset før tilbudet begynner.
– Det er viktoig å få til samspillet, og for meg er det sært dersom pasineter skal fraktes fram og tilbake mellom to steder i bygda, sier Næss, som håper de loklae politikern ebir enige.

Før sommeren, i kommunestyret 22. juni vedtok flertallet (Sp, DV og MDG) i kommunestyret å flytte ut kommunens tilbud fra sykehuset, og samtidig si nei til kjøp av sykehuset.
Høyre og Ap var for fortsatt drift. å gjenstår det å se hvem som blir eier av sykehuset som er lagt ut for salg, med to divergerenbde takster fra Sykehuset Telemark og Tinn kommuens takstgiver.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia