– Vi lagde en like stor kake da Hydro og Yara fylte 100 år, men det er alstå den største jeg har laget, selv om det nå er tredje gangen, forteller Vågsland.
Han er allestedsnærværende når det skal fires, og stiller opp for å lage kake og med annen bevertning.
Lørdag kom det fire bærende på kjempekaka, der den var fint dandert på en kjempeplate. Men det sår farlig ut, for over 100 kilo marsipankake på en svær plate , båret i fire kanter ser skummelt ut.
– Du var ikke redd at en skulle skli på det sleipe gresset da?
– Det så nok skummelt ut, men noen sjanser må man jo ta, ler Torbjørn, som forteller at det selvfølgelig var en liten risk.
Han hadde ikke klart å lage en ny, dersom kaka hadde velta at i Tveitoparken på vei til utdelingsstedet.
– Kakene må ikke ofte være så store, men moro å være med å gjøre noe spesielt, mener Vågsland.
– Hva må til for å lage en slik 100-kilos kake?
– Vi baker store flate lakebunner på 50×60 centimeter som settes sammen. De skøytes på en spesiell måte
for at den skal henge sammen, og så lages alt på samme dag. Denne er laget i dag tidlig. Og så går det med 40 liter fløte, 15 kg marsipan, 20 kg syltetøy, og i kakebunnen 12 liter egg og 15 kilo mel, sier Vågsland, og er glad at kaka forsvant.
Du blir ikke nervøs når noen skal ha så stor kake de… at du skal rekke det, og at alt skal lykkes?
– Det tar vi på strak arm. Den må jo lages samme dagen, for at den skal holde og være frisk, men dette kan vi, sier Vågland, som overhodet ikke trenger å forsikre oss om akkurat det.
– Nå blir det tross alt roligere dager innimellom, sier Vågsland, som liker å være endel av det som skjer.
Se flere kakebilder i galleriet nedenfor!