fbpx

Gausta satser på å leie ut hytta di

Radio Rjukan15. oktober 20234min
gausta-skisenter3

I et hjørne på Høstmessa på Gausta Food court sist lørdag finner vi en av Gaustas nye store satsinger – nemlig Gausta Hytteutleie med en smilende blid Lina Jönsson som gir ut brosjyrer om satsingen.

En rollup ved siden av forteller hva det dreier seg om. «Vurderer du å leie ut hytta?» Og mange av Gaustaområdets bortimot 3000 hytter og fritidsleiligheter er privateid, og hva kan vel være mer interessant nå i tider med press på lommeboka fra høyere priser på strøm, råvarer og mat, og med økende rente og svekket kronekurs er det kanskje tingen?

– Jeg jobber med dette sammen med min familie nå før vinteresesongen, der vi håper å få fart på privat utleie i her i Gaustaområdet. Det er en del av Gausta og Gaustablikk Fjellresort, men et nytt selskap i organissajonen, forteller Lina Jönsson.

– Vi ønsker å få mange til å velge å leie ut hytta eller fritidsleiligheten sin når de ikke selv bruker den, og gjøre det på en trygg og lønnsom måte for eieren, forteller hun.

I Sverige og spesielt i Danmark har hytteutleie, eller sommerhus-utleie som det heter der vært stort i flere årtier. I Danmark er det ikke uvanlig at man eier både ett og tre sommerhus ute ved kysten, som leies ut gjennom firmaer som Novasol og lignende. Det er ikke uvanlig å tjene netto på det å bygge et sommerhus. Og nå ønsker Gausta å få nordmenn med på trenden som gjør at man kan tjene på hytta i stedet for å bare ha utgifter på den.

– Jeg tror på at dette kan bli riktig bra, for vi vil gjerne ha mye folk i området, at flere skal få oppleve Gaustaområdet og få flere såkalte «varme senger» i området, og spesielt i høysesong kan vi leie ut mye mer enn det vi gjør idag, sier Lena.

– Men er det tungt dette, for i Norge er det tradisjon for å eie og sitte på det sjøl uten å leie?

– Ja, er det det? spør Lena, for hun opplever at interessen er stor.

– Jeg synes interessen er veldig stor, og det meste kommer fra nordmenn. Og for de som har hytte som de bare bruker noen uker i året, og noen sier de bare bruker den noen dager i året, så jeg håper det blir et naturlig steg for mange, og det vil kunne gi gode inntekter for mange, sier Lena.

– Først så melder man sin interesse, og får vite hvordan vi tenker og så gir jeg et avtaleforslag, og tanken er at vi tar et stort ansvar, slik at hytteeieren kan lene seg tilbake og ikke bruke mye tid og krefter på å bekymre seg rundt det. Vi skal se til at alt holdes i god stand, sørge for forsikringer og slike ting, forteller hun.

– Vi håper at dette blir en ny stor og viktig del av Gausta. Vi håper å komme skikkelig i gang nå i vinter, og at vi får inn endel hytter som gjør at vi er i starter med et bra opplegg, og det tror jeg nå vi skal klare.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia