fbpx

Er fredag den 13. virkelig en uheldig og skummel dag?

Radio Rjukan12. januar 20173min
fredag13_25c7

Kommende fredag er fredag den 13. januar, og du er kanskje blant dem som er engestelig?

En kombinasjon av den trettende som dato og fredag ukedag får mange overtroiske til å ta nervøse skritt ut i hverdagen, og skue engstelig etter svarte katter og stiger som står i veien.
Mye har tydet på at kombinasjonen av fredag og tallet 13 er dobbelt ulykke, fordi både dagen fredag og tallet 13 hver for seg har vært regnet som et tegn på ulykke i ulike religioner og kulturer siden tidenes morgen.

Men blir det rapportert flere ulykker til forsikringsselskapet denne dagen?

Hva er så svaret?

Det er faktisk mindre sjanse for ulykke på en fredag den 13.! Det viser forsikringsstatistikken.
– Vi har gått gjennom statistikk for de siste årene, og fasiten er at det faktisk skjer færre ulykker på fredag den 13. enn på vanlige fredager, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Det gjelder alle ulykkestyper; brann,- vann- og personskader og ulykker med og uten bil.
– Vi har ikke noen statistikk på hvor overtroiske nordmenn er, men det viser seg i alle fall at sjansene for at du skal råke ut for en ulykke hvor du har bruk for forsikringen din er mindre enn på andre dager, sier Steen.

Det er drøyt 12 prosent mindre sjanse å bli utsatt for bilulykker fredag den trettende. Når det gjelder reiseskader er det 3 prosents mindre sjanse å bli utsatt for noe fredag den 13., opplyser Steen.
Han tror at grunnen til at det er færre skader på fredag den 13. enn vanlige fredager er at folk er mer forsiktig.

– Kanskje grunnen er at mange er ekstra varsomme og tar færre sjanser på denne "ulykkes-datoen"? sier Steen, og har et godt råd til deg som fremdeles er litt skeptisk til fredag den trettende.

– Vårt råd er å møte fredagen som alle andre fredager. Ingen grunn til å stresse seg opp og frykte det verste. Av alle årets dager er faktisk fredag den 13. en trygg start på helgen. Og som alltid; det er alltid lurt å være forsikret om det
allikevel skulle gå galt, sier Steen i forsikringsselskapet Tryg Forsikring.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia