fbpx

Emlo med sin 3. A-listesingel på Radio Rjukan

Radio Rjukan11. juli 20236min
Emlo Emil Longum (1)

Vi har satt oss på torget sammen med Emil Longum, eller Emlo som han heter på strømmetjenestene. En halvtime før han skal tilbake på sommerjobben som turistvert på turistkontoret.

Rjukangutten har hatt en låt som har blitt godt lagt merke til, og som har rullet godt på Radio Rjukans a-liste. Singel nummer to er ute uten at det har vært voldsomt markedsført, men nå håper han på litt mer buzz rundt sommerlåta som er rykende fersk.

– Jeg har fått egentlig bare gode tilbakemeldinger, så jeg kan ikke klage. Den andre slapp jeg nå i midten av mai. Og så kommer sommerlåta nå 7. juli, forteller Emil.

Emil har alltid vært interessert i musikk, selv om fotballen nok var mer synlig.

(Saken fortsetter under videoen.)

– Det var likevel først sånn i tredjeklasse på videregående, da jeg gikk i Bø, så var jeg alltid opptatt av musikk. Og da fant jeg ut at musikk er det jeg vil drive med. Men så måtte jeg i militæret, så jeg fikk ikke gått den veien skikkelig før et år etterpå, da jeg flyttet til Bergen.

– Og så mens jeg studerte i Bergen, fant jeg ut at jeg måtte gjøre noen tiltak for å gå i den retningen. Så da tok jeg kontakt med en sanglærer der borte, og etter noen sangtimer så gikk det veldig bra. Jeg fikk mye skryt, og det gjorde at motivasjonen økte. Og så har jeg jobbet tett med sanglæreren i år i Bergen, forteller Emil.

– Så bar det i studio da, med sanglæreren min og mannen hennes som er produsent. Da produserte jeg den første låta, som jeg har skrevet selv; «I’m So Sorry». Og så flytta jeg hjem til Rjukan i et år. Jeg ville ha et friår hvor jeg reiste og jobba, mens jeg skrev musikk hele tida. Jeg skrev noen nye låter, og så plukket jeg ut to stykker som jeg tok med meg i studio i Bergen. Og så har vi produsert dem, og så kommer siste nå i juli.

– Låt nummer to som kom i mai, «Redemption Arc», er litt annerledes enn førstesingelen, men du kan høre at det er meg på en måte. Du hører Emlo-sounden. Du gjør det. Men det er en annen type låt, det er det definitivt. Og den neste som kommer nå, skiller seg imidlertid litt fra de to andre. Den er kanskje litt mer sommeraktig, så du kan si det er sommerlåta. Den heter «Forget My Name».

– Nå sitter jeg hjemme og snekrer låter og synger. Ja, hva skal jeg si? Jeg gjør liksom skissearbeidet. Produsenten har gjort det andre arbeidet nå med å gjøre låtene ferdig. Og så skal jeg tilbake på skole nå i september, og da håper jeg å kunne bli bedre på alle de tingene da, rett og slett.

(Saken fortsetter under videoen.)

– Så dette koser du deg med samtidig som at det er litt alvor?

– Ja, jeg vil si begge deler. Jeg kan ikke si at jeg føler så veldig mye på alvor ennå. Kanskje det er litt sånn ekstra oppmerksomhet lokalt, som er litt rart, men det er bare gøy egentlig. Men det er jo på en måte noe av det som kommer med det. Jeg må bli vant til å tørre å stikke meg fram litt mer. For jeg er ikke så naturlig glad i det, skal jeg innrømme.

– Nå er det jo åpenbart at Emlo kommer fra navnet ditt, Emil Longum. Men hvordan bestemte du deg for det?

– Jeg ville ikke ha Emil Longum da jeg skulle slippe den første låta. Og så var jeg litt short på tid på å finne ut navnet. Og så tenkte jeg, Emlo, det klinger jo godt. Så foreløpig er det det, og så får jeg se om det sitter og holder etter hvert, det får vi se.

– Og nå kan man altså gå inn og sjekke ut disse låtene på alle strømmetjenestene?

– Ja, det stemmer. Det håper jeg selvfølgelig at flest mulig gjør! Det hadde bare vært gøy å få tilbakemeldinger. Jeg har bare fått gode tilbakemeldinger, og det setter jeg veldig stor pris på. Men jeg er jo alltid for at folk skal være ærlig. Så hvis det er noen som har noe konstruktivt å komme med, så absolutt.

HER ER DE NYE SINGELEN

– Det er sommerlåta, så det er bare å søke den opp og sette i gang og spille!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia