fbpx

Derfor blir nettbank utilgjengelig noen dager

Radio Rjukan4. juni 20237min
tinnbank_a42b

Kryss av datoene fredag 9. til mandag 12. juni. Da skal Tinn Sparebank gjøre en oppgradering av sin nettbank og andre underliggende systemer.

– Vi oppgraderer systemene våre i juni der vi bytter leverandør av flere bakenforliggende tjenester. Den viktigste og mest synlige for kundene i oppgraderingen er at nettbanken blir ny, forteller IT-ansvarlig i banken Jan Birger Oland.

Tinn Sparebank er medlem av Eika-gruppen som i alle år de har hatt nettbank har brukt et dansk nettbank-system som har vært utsatt for kritikk fra mange brukere i flere år. Kritikken har gått på at man ikke har kunnet se alle posteringer i nettbanken, hvis man ikke har bedt om utskrift, og at nettbanktjenesten har manglet tjenester som er blitt vanlig i andre nettbanker, både med hensyn til brukervennlighet, det og sette opp budsjetter og lignende.

– Alt blir bedre. Jeg tror det blir veldig bra. Det er en konvertering som vil bety en oppgradering, sier Oland.

– Vi skal over fra et dansk system over på et system som ligger i Norge, og som mange andre banker også bruker, og det er en krevende omlegging som betyr at man fra fredag 9. til mandag 12. juni ikke vil kunne benytte nettbanken mens omleggingen foregår, og i noen dager vil det være problemer å få historikken. I tillegg vil det kunne gå litt tid før man kan hente opp historikken i nettbanken, selv når den er oppe og går igjen, forteller Oland.

– Gamle overføringer vil komme tilbake etter hvert. I den forbindelse er det en del ting du må vite for å gjøre overgangen så smidig som mulig. Det meste i overgangen til ny leverandør vil gå automatisk, men det er noen frister du må vite om i forkant slik at du får gjennomført betalinger og sikrer at du har nødvendige bilag og kontoutskrifter tilgjengelig. Dette må du som sender betalingsfiler tenke på allerede i dag:

– Du, eller regnskapsføreren din, kan ikke sende inn betalinger med forfall etter torsdag 8. juni i dagens nettbank. Dessverre får vi ikke med oss disse betalingene gjennom oppgraderingen og dere må derfor legge de inn på nytt, forklarer Oland.

– Det vil heller ikke være mulig å utbetale lønninger i perioden fra 8. til 12. juni. Absolutt siste frist for lønnskjøring er torsdag 8. juni klokka 14. Dersom det er planlagt lønnsutbetalinger eller feriepenger i nevnte periode, må dette gjøres i forkant av denne fristen, sier Oland.

Banken sender ut mye informasjon om dette i ukene frem mot oppgraderingen, og med påminnelser om viktige frister. I tillegg er det lagt ut info i nettbanken som dukker opp i de fleste innlogginger og sider i nettbanken.

– Du kan også lese mer om oppgraderingen på våre nettsider, sier Oland som ber oss snakke med assisterende banksjef Lars Erik Amundsen som er den ansvarlige for omleggingen hos oss. Han har vi imidlertid foreløpig ikke klart å få kontakt med.

Banken anbefaler også at informasjonen sendes videre til personer og regnskapsfører dersom det ikke er riktig mottaker av e-postene de sender ut.

– Det er viktig å lese informasjonen slik at du og bedriften får med deg viktige frister, understreker Oland, som forteller at dette har gått greit hos andre banker i Eika-gruppen som allerede har lagt om.
– Vi er i pulje fire av banker som går over, og ganske langt ut i rekka av banker i denne omleggingen, og det er banker som kommer etter oss, og det har gått greit og ganske smertefritt er rapportene, sier Oland.

Derimot har omleggingen andre steder ført til at det har vært problemer med Tinn Sparebank og andre Eika-bankers nettbank, blant annet sist helg.

– Det vil være utfordringer for de som skal arrangere noe denne helga, og hvis de skal følge med på innbetalinger. Akkurat den helga er det f.eks. marked i Rauland, og da må de altså være forberedt og ordne med vipps og andre alternativ .Det lar seg ganske enkelt ikke gjøre å bruke nettbanken, presiserer Oland, som også er opptatt av at man planlegger nøye.
– Alt som skal betales etter 8. juni må du enten betale før fristen eller legge til side fram til den nye nettbanken er oppe og går, og betale etter 13. juni.

– Vi stenger da også banken midt på dagen fredag og holde stengt mandag under oppgraderingen, da er alt stengt. Sannsynligvis vil ting komme opp igjen i løpet av mandagen, sier Oland som forteller det er mye arbeid.

– Nå begynner mailene om dette og ramle inn her, men jeg tror som sagt at det skal gå veldig bra.. Betalinger går som vanlig med kort og lignende. Alt går jo mot felles betalingssystemer, så det er alltid systemer som skal virke, men ting som skal skje i nettbaken og lønnsutbetalinger blir ikke mulig mens omleggingen foregår, sier Oland som ser fram til å få implementerte den nye nettbanken.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia