fbpx

Bygdemellom får overta Torgstua

Radio Rjukan1. april 20152min
torgbua_932f

Bygget somn ble tegnbet og oppført av en gjeng arkitektstudenter under ledelse av Anders Gunleiksrud på Rjukan torg, må nå vike plassen for en torgutvikling av det nye Rjukan torg. Kommunen gikk for noen uker siden ut og spurte etter gode forslag til hvor bygget kan flyttes. Og det har ikke manglet på interessenter.

"Torgstua" ble satt opp av studentgruppa Rallar Arkitekter som et midlertidig bygg, i påvente av det nye Torget, og sdkulle opprinnelig stå der gamle Rjukan Auto var i Storgata. 
Hensikten med prosjektet var å tilrettelegge for ny bruk og aktivitet og skape oppmerksomhet om sted og arkitektur. Bygget er konstruert slik at det kan flyttes i elementer for å kunne gjenbrukes. 

I forbindelse med utbygging av nytt torg må byggverket fjernes innen første uken i mai. Tinn kommune ønsket derfor å gi bort bygget til et allmennyttig formål mot at det rives/flyttes for egen regning.

Det var feminteressenter til Torgstua. Nummer to ble Austbygde Utviklingslag
Blant interessentene til bygget var Fjellvåken AS ønsket at den skulles tå ved anløpet til Fjellvåken ved Møsvatn og altså de som fikk tilslaget, Bygdemellom. Foreningen Tinnløypa ønsket den også, til bruk ved Myrefykjå-anlegget.
– Det var Bygdemellom som hadde den beste søknaden, sier saksbehandler og kommunaløsjef Finn-Arild Bystrøm.
Dersom de ombestemmer seg, så går det videre til nummer to på lista.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia