fbpx

Bred satsing for nye Rjukan sykehus

Radio Rjukan5. februar 20154min
rjukansykehus1_550f

Tinn sitter ikke på gjerdet når det gjelder å fylle Rjukan Sykehus med nytt tilbud når Sykehuset Telemark flytter tilbudene fra Rjukan til Notodden og Skien. Den 20. juni vil Rjukan sykehus være redusert fra 124 ansatte til 10, før det blir lagt opp til nye tilbud. Når sykehuset offisielt legges ned til sommeren, vil det fortsatt være legevakt og andre tilbud der, som Tinn kommune har valgt å legge dit etter politisk beslutning før jul.

– Nå er det etablert et næringsprosjekt med en styringsgruppe og en ekstern referansegruippe med mye gode navn, sier ordfører Steinar Bergsland til Radio Rjukan.

– Det er en fremtidretta plan for å utvikle et tilbud for sykehuset, der vi virkelig har mange å spille på i det videre arbeidet.
– Hva ser du for deg i nye Rjukan sykehus?
– Det kan være mye. Ta ibruk operasjonstuer, og fylle areene med feks. elevktiv ortopedi, og ja… vi helt åpne for nye tilbud og ta vare på kompetanse og utvikle nye arbeidslasser og fylle det nye Rjukan sykehus.

– Vi har fått med oss tidligere helseminister Ansgar Gabrielsen som leder av referansegruppa, sier Bergsland, som mener de har toppet laget for å fylle Rjukan sykehus etter sommeren.
Rådmann Rune Lødøen er prosjekteier, og det er politisk ledelse og opposisjon som er med i styringsgrippa, der leder av Norsk Industri og Rjukan Næringsutvikling Stein Lier Hansen, Olav Ulleren, Per Lykke  er med, der man også får deltakelse av fylkesrådmann Evy Anne Evensen.

I referansegruppa detar i tillegg Sykehuset Telemarks direktør Bess Frøyshov, tidligere representant i Stortingets Helse- og omsorgsutvalg Per Arne Olsen, samt Reidar Åseheim som er Hallingdal sjukestugus far, og NAV-direktør Terje Tønnesen.
I tillegg håper vi å få på plass en representant fra Helse Sør Øst.

Gruppas jobb starter i disse dager, og det er plass til mye mer på Rjukan sykehus.
Ordfører Steinar Bergsland er klar på at man nå skal lokke nye tilbud og helsebedrifter til Rjukan.

– Jeg har stor tro på at prosjektgruppa, sammen med de ansatte, skal fylle Rjukan sykehus igjen med gode og fremtidsrettede tilbud ved sykehuset, sier han til Radio Rjukan.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia