fbpx

Bedre busstilbud i helgene

Radio Rjukan4. januar 20214min
buss2020

Vy legger om bussruter for bedre korrespondanse etter nyttår. De bedrer rutene til Notodden, men kutter søndagsbussen til Gvarv. I tillegg blir det bedre bussforbindelse til Mæl og Austbygde lørdager.

– Det er ikke så veldig mange endringer. Det er vel endel som husker at det forsvant en rute fra Mæl på lørdagene. Egentlig var den tatt ut før vi overtok, men det var ikke gjort klart før vi tok over. Den kommer tilbake nå. Og ikke minst bedrer vi lokalruta. Vi starter lokalruta klokka 10 i Austbygde, so kjører til Mæl og indre Miland og samme med retur på slutten av dagen. Den ruta starter lørdag 2. januar. Det er for at rutene skal favne flere i Tinn, og at vi får tilbake de fra Mæl. Nå er det opp til folk å bruke ruta, sier avdelingsleder Jan Larsen i Vy.
– Det er selvfølgelig viktig at folk bruker bussen. Vi må jo har litt inntjening på det!
Nå blir det ruteendringer i helgene fra Nyttår for de som skal hjem fra juleferie i Tinn.

Linje 185 til Notodden får endringer lørdager og søndager, og de er avgangstider fra Rjukan og Notodden som endres.
– Lørdag går bussen tidligere, 8.20 fra Rjukan, og så er retur fra Notodden tilbake til Rjukan 12.30. Og så er det en avgang fra Rjukan på lørdag 14.50. Grunnen er for at folk skal ha muligheten til å komme seg videre med andre reisemuligheter som det korresponderer med, sier Larsen.
– Søndag er en reisedag. Da det avgang fra Rjukan fire ganger. Og en av dem er porsgrunnsbussen, som går søndag til normal tid. Alle dager er det forbindelse videre til Oslo. Når det gjelder avgangen på søndag til Gvarv så dropper vi den. Da må folk heller finne hva som korrespondere fra Notodden. Kilometerne vi sparer der bruker vi i stedet her i Tinn. Det er for lite grunnlag for Gvarv-bussen.

Vi har sjekket de nye rutene ser ut til å korrespondere bedre med toget på Bratsbergebane og ekspressbussene, felks. Haukeliekspressen. Men Dette er det jo nadre som har ansvaret for enn Vy lokalt. F.eks. forbindelsen videre fra Notodden til Oslo.
– Det har vært mye fram og tilbake for bussene mellom Notodden og Oslo?
– Ja, jeg kan ikke svarte for Vy der eller ekspressbussene, men jeg veit de jobber med saken, og Vy kjører nå fra Notodden til Kongsberg, slik at man kan sette seg på toget derfra til Oslo. Det er korona som har gjort denne omveltniga, og da må man tenke nytt.
Folk må finne ut hvordan det korresponderer videre dit de skal, sier Larsen.
– Det enkleste er å gå på farte.no, på busser i Telemark, og da gå på reiseplanleggeren der. Da finner du lett det du er ute etter.
Etterhvert kommer det holdeplassplakater med QR-koder for å lese av på telefonen, men det skjer en gang i løpet av 2021, vi veit ikke når. Før det kommer det busstider på holdeplassene, forteller Larsen.
– Er du i tvil må du gjerne ringe meg, jeg er gjerne behjelpelig, selv lørdag og søndag, så bare ring, sier Larsen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia