fbpx

ArtCHATs siste Workshop i 2016 avsluttet med julegløgg og åpent galleri

Radio Rjukan28. desember 201610min
art-chat-kurs-13_48d4

"""Vi vil gjerne få invitere Radio Rjukan til vårt siste verksted med ungdom for i år, lørdag 17. desember ca kl. 16.00,
slik at dere kan spørre ungdommene om hvordan de har opplevd årets workshops", het det i invitasjonen som tikket inn til Radio Rjukan.

Det er siste workshop før jul, og det finner sted på loftet hos Katie Hagen i Villaveien 16A. Et kjempestort "Rjukan-loft", med god plass, som også inviterer og inspirerer.

De siste forberedelser er å lage julegløgg, og ordne med pepperkaker.
det ventes innrykk fra familie og kjente, og andre som har fått det med seg at galleriet er åpent.
""Nå hakkes mandlene og gløggen varmes, før alt bæres opp på det store loftet.

Før publikum får lov å strømme inn og se på hva som er laget, ønskes vi alle velkommen.
– Velkommen til galleriet som viser hva vi har jobbet med iløpet av høsten. Bare komme å se og spørre, blir det sagt i starten.

Kurslærerne Katie Hagen og Liv Solberg Andersen er svært fornøyde med deltakerne. De liker ikke å kalle det kurs forstår vi når vi spør, men de er i alle fall veiledere i det som er kalt ArtCHAT. Et prosjekt som er åpent for ungdom som vil prøve seg på kunstnerisk utfoldelse.
ArtCHAT er Katie Hagens prosjekt, og det er hennes loft som er mørketidsatelier. Med seg til å hjelpe til har hun Liv Solberg Andersen.

""Og det er åpent for flere som vil hive seg med, dersom det er noen som føler de har lyst. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper.
Prosjektkvelden idag, som avsluttes med åpent galleri, har også to tidligere deltakere, som nå går på folkehøgskoler, med. Noen har vært med Katie og lært helt siden de var 10 år.

– Vi skal egentlig ikke ha kontroll. De skal ha frie tøyler, men før har vi startet med veileding og lært dem litt teknikker, sier Katie Hagen.
– Vi har vært innom olje akryl tegning med blyant og kull, og så har de fått jobbe mer sammen med ulike idéer, og så aleine igjen, sier Liv Solberg Andersen.
– Vi har jo vært ute, blant annet på torget, som du vet, og nå i høst og vinter er det her oppe på dette store loftet, og til våren er det ut igjen.

Vi serverer da gløgg og pepperkaker og en utstilling av det ungdommene har jobbet med i år/høst.

""Vi samler de av deltakerne som er tilstede på den siste workshopen, der riktignok flere er fraværende på grunn av influensa.
Hanne Margrethe Husmo Duås, Ågot Susanne Haukås Bitustøyl, Hanne Øysteinsdotter Heisholt, Vemund Norum Skivle, Magnus Norum Skivle og Mathilde Grimstad som er tilstede når vi kommer. Et par av dem er tidliger deltakere, som er tilbake fra folkehøgskole på ferie. Det er også frafall fra noen som er syke, og en av dem kommer innom seinere. 

– Det er på en måte en slags kunstskole. Vi lærer litt og får gjort endel ulike spennende ting, forteller Ågot.
– Vi bare tegna ting, og lot fantasien flyte fritt, forteller Hanne.

Magnus viser et prosjekt han har jobbet sammen med en annen, som er syk idag, på.
– Partneren min tegnet en lampe i starten. Og så gjorde hun noe annet, og jeg skulle prøve å bryte igjennom lampa og lage noe mer kunsterisk av det, og da valgte jeg å bryte opp med noen rør. Så har hun fortsatt med bakgrunn og ""himmel, og jeg igjen, som lagde mer rør. Slik har vi vekslet på, sier Magnus, og viser et noe abstrakt bilde med flotte sterke fargenyanser med basis i gult og blått.
– Vi har lært ulike teknikker å måter å gjøre ting på, sier Magnus, som er en av de som er blitt med den siste tida.
– Jeg blei med fordi lillebroren min var der, og fordi jeg fikk spørsmål om jeg også ville. Jeg har lært hvordan farger fungerer og hvordan man lager fargenyanser, og at man ikke skal tenke så mye før man begynner. Vi har lært teknikker og hvordan kreativiteten bør få utløp. 
Han ramser opp ting som de har vært innom. Blekkblåsing, oljemaleri, acrylmaling, malt akvarellmaling…
Han veit ikke helt om han skal bli kunstner.
– Kanskje arkitekt. alle er jo egentlig kunsterne, det er bare å løve det opp, mener Magnus, og som mener det er gøy å møte nye folk på kurset.
– Det har vært veldig interessant og spennende, men jeg tror ikke jeg har fått noen favorittteknikk, men det har vært veldig morsomt.

Lillebror Vemund har bestemt seg for hva han liker best.
– Min favoritt er oljemaling. Det er morsomt og blir veldig fint resultat, mener Vemund, som synes det er et spennende sted å jobbe på loftet.

Prosjektet fortsetter i 2017.
– Det fortsetter, og vi har plass til flere, og vi ber de som har lyst til å finne ut mer, og bli med om å sjekke opp på vår hjemmeside, sier Katie Hagen.
De to kunstnerne sponser materialet på selvkost. Og det er tydelig at det ikke er lite materiale som går med når ungdommen er i sving.
– Det er veldig moro og mye initiativ i ungdommene, og det er spennende å se utviklingen der har, sier Liv Solberg Andersen, som synes det er givende å ha ungdommen i aksjon.

Linker:
Hjemmesiden til ArtCHAT

""

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia