fbpx

Alpinsesongen er i gang – husk solbriller!

Radio Rjukan29. desember 20164min
solbriller_e298

Nå som vinteren er her er det også tid til å finne frem skiene. Dette er noe mange har ventet på; muligheten for å komme seg ut og få snø under skiene, enten det gjelder en langrennstur eller alpint. Området rundt Rjukan er perfekt for en tur ned alpinbakken ved Gaustablikk og har du husket øreproppene kan du samtidig kan du lytte til Radio Rjukan. Her kan du høre musikk og holde deg oppdatert med de siste værmeldinger. Det siste kan være kjekt om dere skal på langtur og gå på Hardangervidda.

Refleksjoner fra snøen

Når dere skal på tur er det viktig å huske det hele, alt fra mat og drikke til skiutstyr og smøring. Men en viktig ting, som dere også må huske på, er solbrillene. Kjøp billige modeller på www.Brillz.no om du ikke har solbriller! Og selv om solen kanskje ikke skinner når dere skal av gårde, så skifter været fort og plutselig kan dere få bruk for dem. Spesielt om vinteren er vi ikke så vant med sollys og når det så i tillegg reflekteres i snøen, så er det vondt for øynene og gjør det vanskelig for oss å se. Når man står på ski, spesielt når det går nedover bakke og det er fart på, så er det en fordel å kunne se ordentlig. Solbrillene hjelper med dette og sørger for at sollyset blir dempet, samtidig med at det beskytter øynene dine mot de farlige UV-strålene.

Mange solbriller å velge blant

Det er et stort utvalg av solbriller på markedet og det er ikke alltid enkelt å finne ut hvilke du skal velge. En ting er design, form og glass, men prisen spiller selvsagt også en stor rolle. Flere undersøkelser foretatt av Statens strålevern viser at rimelige modeller beskytter like godt mot UV-stråler som dyre designbriller. Derfor kan du godt finne solbriller fra en nettside med lave priser, da disse også beskytter øynene dine. Når du skal stå på ski bør du velge briller med mørke glass eller polariserte glass, som demper den sterke refleksjonen det kan være når sollyset er sterkt og snøen helt blank. Når du har funnet de riktige brillene, kan du med god samvittighet kjøre en tur til Gaustablikk, ta på skiene, sette radioen på Radio Rjukan og ha det moro i snøen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia