fbpx

Point ute med debutalbumet

Radio Rjukan5. april 20235min
Point-Marionette

– Dette er en dag vi har jobbet mot og venta på i fire år. I dag er endelig debutalbumet vårt «Marionette» ute!
Det opplyser en gledesstrålende mælgutt Halvor Rollag. Han og kameraten Chriss Rune Angvik popper korken en flaske bobler ute i friluft på taket i Oslo.

– For en helt vanvittig bra og utfordrende reise det har vært å lage dette albumet. Som musiker ser jeg hele tiden etter nye ting som kan utfordre meg og gi meg glede. I løpet av denne prosessen har jeg funnet en stor kjærlighet for tekstskriving og det håndverket som skal til for å lage en tekst, sier Halvor.

De har sluppet seks singler i prosessen før albumet nå endelig foreligger; «Echo», «Icon», «The Fire», «I’m here», «Hold me now» og sist den mest rocka av dem «Love ut out live» som kom 17. februar. Debutalbumet har fått navnet «Marionette», klokker inn på 47 minutter og 22 sekunder, og er nå ute på alle strømmetjenestene, som Spotify, iTunes, AppleMusic og Deezer.

Tittelkuttet «Marionette» fra det nye albumet kan du høre her:

– Jeg har brukt ufattelig mange timer på å lese bøker, ta kurs, lære av andre låtskrivere, og generelt bare sitte å skrive tekster. Og det vi sitter igjen med, i tillegg til musikken er 11 tekster jeg er så inderlig stolt av, sier han.

– Vårt ønske er å inspirere og engasjere mennesker med vår musikk og vise at alt er mulig hvis man har troen på seg selv. Albumet er en personlig samling av våres egne opplevelser og erfaringer som utforsker temaer som frihet, individualitet og selvstendighet, sier Halvor.

Han har en rekke personer han ønsker å takke i prosessen, og blant dem er sjefen på Virgin Music i Norge Sindre Solheim Eide, men også noen tinndøler; mamma på Mæl og en et par andre mælgutter, Thorstein Ensrud Hagen og ikke minst Tobias Ørnes Andersen som spiller perkusjon på flere av låtene på albumet.

21. april blir det releasekonsert på MIR i Oslo, og da håper de å se noen kjente fra Tinn.

 

Nå kommer jobben med å nå ut til de som vil høre. Halvor har tidligere fortalt RA at de har fått mange gode tilbakemeldinger fra hele verden på singlene sine, både fra musikkpresse, bloggere og bransjefolk, og har fått store fans både i Afrika og Sør-Amerika.

– Ønsket vårt er at lytterne, enten det er på konsert eller på radio, skal sitte igjen med en boost av motivasjon, inspirasjon og energi, som vil gjøre hverdagen og livet bedre, Halvor som er så ofte hjemme som han kan.

De har allerede nådd ut i verden og fått positiv omtale i internasjonale musikkblogger, og blitt spilt på radiokanaler i flere land. Både i Amerika, Afrika, og flere land i Europa.

– Det er herlig. På grunn av internett får man muligheter til å spre musikken til hele verden, og det er ekstra inspirerende å få fans rundt om i verden, sier Halvor.

Hør singlen «Live it out loud»:

Her kan du velge hvor du vil strømme albumet

En aprildag i 1960 var den snøhvite vidda brått blitt brunsvart: – Jeg har aldri sett maken, sa en bestyrtet hytteeier

– Jeg tror ikke det var utslipp fra selve Rjukan

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia