fbpx

VGS-NM røyk for G19

Radio Rjukan17. desember 20145min
volley-2015-g19_670a

Rjukangutta på G19 sliter med å vinne de jevne kampene som klassen er full av, men humøret og stemninga i laget er bra.
Ikke VGS-NM
Rjukan ILs volleyballgutter på Rjukan Volley lyktes ikke med å kvalifisere seg til NM-sluttspill for videregående skoler i midtuke-turneringa som er en årlig mønstring der Rjukan vanligvis er med å kjemper i toppen.  

Allerede før turneringsstart var det klart det ikke ble lett. Rjukan havnet i dødens pulje i NM-kvalik for videregående skoler denne gang. Årsdaken er helt helt håpløst seedingsystem som ikke tar hensyn til tidligere resultater. Rjukan havnet sammen med Wang Toppidrett og Sagavoll Folkehøgskole, som tradisjonelt er to av de beste laga på Østlandet. Det var klart at Rjukan måtte slå minst ett av de laga for å gå videre til sluttspillet. Rjukan hadde null problemer med det fjerde laget i pulja, men det buttet og endte med 1-2 tap for Sagavoll. Mot Wang var Rjukan også gode, men klarte ikke å tukte favorittene. Både Wang og Sagavoll gikk til NM-sluttspill i Steinkjer, sammen med Bø.

Dermed måtte rjukangutta innse at det ikke blir noe NM-eventyr for videregående skoler. 
– Men de tok de fint. Det er veldig bra humør på gutta, og lar seg ikke knekke av litt motgang, sier trener Petter Wendt Jonassen.
Det er en ny sjanse når kvalik til klubb-NM skjer i februar. 
Men da må gutta begynne å vinne jevne kamper. Det gjør de ikke akkurat nå.
I helga var det turnering igjen, denne gang i Askimhallen. Nok en gang var det nesten, men beholdningen ble at de tok sett og tapte 1-2 i innledende spill mot laget som tilslutt gikk til topps i turneringa.

– G19 er en klasse der alle nå kan slå alle. Vi er helt med, men nå klarer vi ikke å spille jevne gode kamper helt til slutt, sier trener Petter Wendt Jonassen.
– Det er masse bra volley i disse gutta, og når det sitter er vi på høyde og like gode som de beste. Men nå sliter vi litt med å holde konstant jevnt nivå.
– I perioder spiller gutta veldig bra, men så butter det litt, og det holder ikke hvis man skal lykkes i toppen, sier Wendt, som understreker at Rjukan har et ungt lag i serien, og at treningene de siste ukene er blitt amputert av heldagsprøver, skader og sykdom. 

– Gutta er ved godt mot, og jobber videre. De lar seg ikke sette ut av at det ikke går veien hele tida, og har det morro. Slik sett er jeg veldig fornøyd. Da kommer resultatene tilslutt. Det bekymrer hverken dem eller meg akkurat nå, sier rjukanguttas trener.
– Nå er det juleferie, og så gyver vi løs på nye oppgaver på nyåret. Kanskje vi også skal få inn noen nye på laget. Vi har mistet et par og har god plass til det, sier trenern.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia