fbpx

Trym Nygaard Løken overrasket med norsk WC-seier på Gaustablikk

Radio Rjukan14. mars 20183min
wctelemarl2018_e19c

Nrge til topps første dag. Bedre kunne ikke hverken det norske telemarklandslaget eller arrangøren ønsket seg det.
Trym Nygaard Løken fra Bækkelaget har de siste åra kjempet i toppen i verdenscupen på Gaustablikk, og onsdag ettermiddag fikk han seieren sin. 
Men det ble et nervedrama uten like i andreomgangen under ettermiddagens sprint i verdenscuprennet på Gaustablikk. 
– Det er sjukt deilig! Jeg elsker Rjukan og Gaustablikk,  sier Nygaard Løken etter rennet.
– Endelig tar jeg min første seier her oppe etter en haug med andre- og tredjeplasser. Det er utrolig deilig å ha marginene med meg.

""Amund Møster Haugen (bildet t.h.) var ikke langt unna å være med helt i toppen.

Men det var den store dagen til  telemarkskjøreren som du kunne bli kjent med fra fjorårets «Kjendis-farmen». Løken lå på andreplass etter førsteomgang, sju tideler bak den franske legenden Philippe Lau. Lau var storfavoritt før rennet, men Nygaard Løken var etter førsteomgangen klar på at han skulle satse alt på seier. Og han ledet før Lau stod på toppen.
Det så også ut som alt håp var ute da Lau landet etter hoppet på i andreomgang, men til slutt grep videodommerne inn og dømte Lau for kort. Dermed fikk han tre tilleggssekunder, og Nygaard Løken kunne juble for seier, og dermed verdifull selvtillit for rennene de neste dagene. 
Ales Jure fra Slovenia tok andreplassen, mens sveitsiske Stefan Matter kom på tredje. Amund Møster Haugen var bare centimeter unna å klare hoppgrensa, og er nå meget revansjesugen før parallell i morgen. 

Guro Helde Kjølseth tok en svært oppløftende tredjeplass for Norge i kvinneklassen. Tyske Martina Wyss en meget overraskende seier foran landslagskollega Beatrice Zimmermann.
– Det er helt utrolig. Dette er min første pallplass i verdenscupen, også står jeg på toppen, sier hun.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia