fbpx

Seier og tap i serieåpningen

Radio Rjukan25. september 201610min
rjukanmatch2_3fa3

""Rjukan åpnet best på hjemmebane i Rjukanhallen lørdag, og var for fullt med til pause, men klarte ikke å ta inn forspranget bortelaget fikk i starten på andre omgang.
Rjukan ledet 4-1 etter 5 minutter, men etter 6-3 kom det unge Skiens-laget bedre inn i kampen, og etter 6-6 gikk de for første gang opp i ledelsen da de scoret 9-8. Nærmere kom ikke Rjukan, selv om de etter at kampen lenge stod og vippet på 12-14 hentet inn til 13-14 før pause. Da hadde Jørn Langeland, med et comevack i mål og med en trippelredning holdt Rjukan inne i kampen.
Men starten på andre omgang ble svart for Rjukan. Herklues gikk opp i 17-13, før Rjukan endelig fikk sitt første mål etter 6 minutter. Deretter stod det lenge og vippet, spesielt lenge på 17-20, før bortelaget prikket inn to.
Deretter løsna det litt igjen for begge lag, men Rjukan kom ikke nærmere enn fem mål, og i sluttminuttene ble det 27-21.

Rjukan mønstret et ungt lag med unntak av et par rutinerte spillere på banen hele tida. Espen Smørvik, Magne Zcimarzeck og nevnte Jørn Langeland bidro sterkt, mens vi så at et par av de unge ikke hadde fått sikret inn kanonskuddene sine for sesongen ennå.
Ting tyder imidlertid på at Herkules 2 er blant avdelingens sterkeste, så det bør bli mer å glede seg til iløpet av sesongen.

Søndag kom vel beviset på det, da Rjukan vant 25-22 borte mot HK-72 Sande i Vestfold.
Da startet det motsatt fra lørdagen. Rjukan kom skeivt ut og lå under 3-0 og 7-3. Rjukan fikk. Da det var 10 minutter igjen var stillingen 9-5 til hjemmelaget. Så skjedde det mye. Rjukan fikk 3 X 2 minutters utvisning på tekke og rad, siktet lenge 4 mot 6. Magne Z, Tommy Larsen og lagleder ble satt innpå. Rjukan kjempet som ulver, Bjarne, som steppet inn for en syk Knut Aas, reddet straffe og plutselig stod det 9-9. Sande gikk til pause med 20-9 ledelse.

Andre omgang startet som den første, Rjukan kom på hæla og ble liggende 3-4 mål bak. Bare en meget opplagt Anders Finnebråten Gjerald holdt Rjukan inne i kampen. Hans definitive gjennombrudd på herrelaget.

Da det gjensto 10 minutter stod det 21-19 til HK72 Sande og unggutta begynte å bli slitne, samtidig som Gjerald måtte ut med en blødende tå. Gamle gutta med Magne, Tommy og Gjermund ble byttet inn. Denne gang gikk laglederen i mål for en sliten Bjarne Oster. Magne satte fart og puttet 3 raske i ankomst, Gjermund stengte buret og Tommy og Tommy puttet hvert sitt på kontringer og så stod det 22-25 til slutt. En meget fornøyd Rjukan gjeng gikk av banen med seier på bortebane.