fbpx

Sam Eydes idrettsstipend til Amund Møster Haugen

Radio Rjukan22. januar 20183min
amund-moster-haugen_efab

Han er fersk NM-vinner i telemarkskjøring Amund Møster Haugen, som kjører for Fjellguten Skilag og er norsk rekrutt på landslaget i telemarkjøring.
Lørdag fikk han Sam Eydes Idretssfonds stipend på 20.000 kroner.
Han var ikke tilstede under offentliggjøringen som  skjedde på Tinn ILs idrettsgalla i Atrå Samfunnshus lørdag kveld, men pappa Sigmund Haugen mottok gavesjekken på vegne av sin klubbutøver.

– Takk for det, veldig morro altså! sier Amund selv i en kommentar i etterkant. Han er svært glad for stipendet, og penga kommer godt med!
Neste helg drar han til Østerrike, og hann deltar i World Cup på Rjukan i midten av mars.

Det er bare to uker siden Amund stakk av med gull og sølv i NM i telemarkkjøring etter nesten ett års skadeavbrekk, men 21-åringen er nå i full satsing på telemarkidretten. 

I begrunnelsen heter det:
– Stipendet på kr. 20.000,- skal gå som et bidrag til egenutvikling og satsing innenfor sin idrettsgren, skriver fondsstyret i sin begrunnelse. Tildelingen er gjort etter vedtak i Sam Eydes Idrettsfonds styre, som er oppnevnt av Telemark Idrettskrets, etter innkomne forslag og søknader fra idrettslag og utøvere i Tinn.

Totalt kom det inn fem søknader som er vurdert for 2017.
Sam Eydes Idrettsfond deler årlig ut tre stipender av fondets avkastning. Det er tre like store stipend idrettslag eller enkeltpersoner innen hver av kommunene Tinn, Notodden og Arendal som Sam Eyde regnet som sine hjemkommuner. Stipendet skal primært gå til videreutvikling av aktivitetstilbudet innen det enkelte idrettslag, eller til premiering av spesielle idrettsarrangementer. Enkeltpersoner må, for å være aktuelle søkere, stå tilsluttet et idrettslag innen kommunen, eller være aktiv i et lag utenom kommunens grenser i en idrett som det ikke gis tilbud om innen kommunen. Dette gjelder aktive idrettsutøvere eller ledere, trenere, instruktører for perfeksjonering innen sin idrettsgren, eller videreutvikling av sitt virke som idrettens tillitsvalgte.
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia