fbpx

Rekordpåmelding til Viking Challenge

Radio Rjukan27. april 20154min
viking-challenge-start_4e2c

– Vi hadde hele 293 deltakere til start i vår første utgave av Viking Challenge i fjor, og nå i april har vi passert 300 påmeldte allerede. Fortsetter tilstrømningen i samme tempo, så ser vi opp mot 6-700 personer på startstreken i Rjukan lørdag 20.juni, rapporterer en strålende fornøyd Karl Henrik Felde i Viking Footwear.

Det var i 2014 at den helnorske og tradisjonsrike fottøyprodusenten for alvor skapte sin egen merkevareopplevelse, gjennom å etablere et motbakkeløp til Gaustatoppen. Den lengste løypa gikk fra Rjukan Torg, og målte 1600 høydemeter fordelt på 11 kilometer. Øyvind Sundby klarte bragden på smått utrolige 1:30.07, mens Merete Weng toppet ut på 1:43,45 i eliteklassene. Superalpinist Kjetil Jansrud kan mer enn å kjøre fort på ski, og fraktet sin muskelmasse opp til Gaustatoppen på høyst respektable 2:35,36. Jansrud stiller på startstreken også i 2015. 

""– Foran 2015 har vi flyttet starten på den lange løypa til Rjukan Stadion, som innebærer bedre fasiliteter både for deltakere og arrangør. Den korte løypa starter som i fjor fra Svineroe, og måler 800 høydemeter på 4 kilometer. Vi har også gjort noen flere spennende justeringer for å skape et best mulig arrangement, forteller Felde.
Ifjor var det stor interesse både for Sundby og Weng, men også for alpinist Kjetil Jansruid (bildet).

Viking Challenge fikk strålende tilbakemeldinger fra deltakerne i sin debut, og satser på å forsterke dette gjennom å satse på egenart og god stemning. Den lange løypa tangerer innom et naturreservat i Gausdalen, og arrangøren er derfor pålagt en restriksjon i antall deltakere som får delta. 

– Nærmere 80% av de påmeldte til nå har valgt den lange løypa, og dersom vi ikke får lempet litt på restriksjonene, så er vi snart fulltegnet, sier Felde, som roser Rjukan-området opp i skyene for sin infrastruktur.
– Rjukan er et fantastisk sted å arrangere Viking Challenge. Foruten attraksjoner som Gaustatoppen og Gaustabanen, så er Vemork, Krossobanen og den storslåtte naturen opplevelser som er med på tilby en nokså unik pakke. Viking Footwear er tuftet på  opplevelser i naturen, og løpet og omgivelsene passer perfekt med våre verdier. Viking Challenge er ikke noe vi arrangerer for å tjene penger på, men for å skape vår egen arena og sette vårt avtrykk, avslutter Felde.

Rjukan IL og Starcom er tekniske arrangører av Viking Challenge.
Info og påmelding finner du på Vikingchallenge.no
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia