fbpx

Og Rjukan-damene vant 34-23

Radio Rjukan1. oktober 20166min
damer2016-1_ab1e

""Rjukandamene hadde riktignok en kanonstart mot erkerivalene fra Notodden, og gikk fra 1-1 til 9-1 i starten. Notodden fikk sitt andre mål på straffe 2-9 etter 12 minutter, og damene fra nabobyen skjønte vel ganske kjapt hvorfo rrJukan leder serien etter to kamper.
Notodden fikk lov å komme inn i kampen, og klarte å komme seg opp i 8-12, men Rjukan gikk til pause med 16-10. Da hadde Rjukans keeper Åshild Langeland pådratt seg en strekk i mål da Notodden scoret sitt siste på straffe før pause.
Det så ikke godt ut, der hun ble liggede på banen. Men Langeland så frisk uit da hun etter 10 minutters pause kom på igjen.
Men bortelaget fikk, som i herrenes kamp, lov å kjempe seg inn igjen i kampen, og det tok 7 minutter før Rjukan Scoret og 13-16, og Rjukan-keeper Langeland ble skadet igjen da hun ruste ut etter en ball. Nå var det slutt, og ""Vanessa Asdal måtte som utespiller tre på seg drakt for å gå i mål.
Og akkurat som i herrenes kamp, var det slutt på Rjukans tålmodighet med bortelaget da det stod 18-14 på tavla.
Da reiste hjemmelaget fra etter godt og solid spill, og opp til 23-15.

Notodden fikk igjen lov å komme til, til 23-18, men to kjappe av Monica Stang punkterte kampen, og fra 26-18 var det jamnt slutt for bortelaget.
Nøyaktig lik kamputvikling i forhold til herrene kamp en time før, fikk oss til å lure på om også resultatet skulle bli det samme, men damene viste hvorfor de leder tabellen, og satte i siste sekunder inn 34-23, etter at Notodden hadde misset på en åpenbar sjanse til å oppnå dagens andre 33-24 resultat i Rjukanhallen.
Dermed ble det 11-målsseier til damene, og suveren topp på tabellen etter tre kamper.