fbpx

Norseman Xtreme Triathlon for 14. gang

Radio Rjukan31. juli 20176min
norseman-ole-kr-samuelsen_9aab

Det er nå fjorten år siden det første Norseman Extreme Triatlon ble arrangert.
det var i juli 2001 at to triathlon-entusiaster, Hårek Strandheim og Bent Olav Olsen, mente dette ville bli en populær konkurranse, og satte i gang idé og sponsorinnhentinga. Og i juli 2003 var den spede starten med 21 deltakere.
Det ""var suksess fra første forsøk, for året etter tok det helt av.

Norseman er blitt en tradisjon, og det er stor kø for å melde seg på til de begrensede plassene.

Norseman regnes nå som en av Triatlon-klassikerne, som den hardeste og på linje med The Iron Man.

Norseman er da også en såkalt "Iron Man-triathlon", og den tøffeste av dem alle.

Og Norseman vil ganske sikkert også i år leve opp til sitt harde navn og rykte. noen ganger har de opplevd nysnø og bitende kulde på Gaustatoppen som en avslutning på løpet. Det har til og med skjedd at tåke har hindret at toppen var mål.
Det er imidlertid liten fare for at Norseman i år ikke går helt til topps på Gausta. Også temperaturen ser ut til å bli grei å ha med å gjøre. Det er meldt lettskyet vær i langtidsvarselet, og temperatur opp mot 8 grader.

""Arrangøren som har basis i de lokale idrettslaga, håper på stor publikumsinteresse langs løypa i år også. Det vil nok være kjærkomment for deltakerne å se folk heie langs veien i årets Norseman.

Her ser du vinner av herreklassen i fjor, Lars Petter Stormo gå i mål på toppen i litt tåkete forhold, og i bildet nedenfor vinneren av kvinneklassen, Kari Lingsom.

Isklar Norseman Xtreme Triathlon 2017 starter fra Eidfjord kl. 5 om morgenen lørdag 5. august med 3,8 km frisk morgensvømming i en kjølig Hardangerfjord, og fortsetter over Hardangervidda med en 180 km sykkeletappe med 3600 samlede høydemetre og myteomspunnede oppstigninger som Måbødalen og Imingfjell. Deltakerne avslutter med å løpe en full maraton på 42,2 km, med en legendarisk brutal 1400-meters stigning over de siste 17 km mot målgang på Gaustatoppen. 

""Hvordan kan så du hive deg med i kampen om de få plassene?

Ja, det er jo for lengst for seint i år, naturligvis, og håpet er i 2018, og det baseres på loddtrekning!
Det er nemlig altfor mange som vil delta i forhold til hva som gir alle deltakere en god sikkerhet underveis.

Det koster nærmere 3000 kroner å melde seg på.

Alle som registrerte seg den uken påmeldingsvinduet var åpent, hadde et lodd i trekningen om de meget attraktive plassene.

Trekningen for 2018 gjennomføres i første halvdel av november i høst.
Antall plasser er begrenset av hensyn til deltakernes sikkerhet gjennom den meget krevende løypa.

Med et begrenset antall plasser til fordeling, er det derfor bare én ti eller 12 som får mulighet til å oppfylle drømmen:
Å heve armene over hodet oppe på Gaustatoppen, motta den prestisjefylte svarte T-skjorta og kunne kalle seg en Norseman.

Lørdag 5. august kommer de som kom gjennom nåløyet syklende inn i tinn, før de må gå av sykkelen og løpe de 42 kilometrene fra Austbygde og opp til Gaustatoppen.

Linker:
Norsemans hjemmeside
Norsemans facebookside

Foto: Lars Gunleiksrud, Kai otto Melau og Norseman Xtreme Triathlon

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia