fbpx

Norseman Xtreme 2015 går på lørdag

Radio Rjukan28. juli 20156min
norseman-ole-kr-samuelsen_9aab

""For ti år siden gikk det første Norsemanm Extreme Triatlon, og det var suksess fra første forsøk.
Norseman er blitt en tradisjon, og det er stor kø for å merlde seg på til de begrensede plassene.
Norseman regnes nå som en av Triatlon-klassikerne, som den hardeste og på linje med The Iron Man.
Norseman er en såkalt "Iron Man", og den tøffeste av dem alle.

Og Norseman vil i år leve opp til sitt harde navn og rykte. Det tyder sommertemperaturen på, og det ble bevist i helgas crew-race.

Tommy Storøygard fra Rjukan, som også er "Race director" klarte svarttrøya, og var med i crew-racet som ble holdt i helga.
Han kom opp på gaustatoppen mens nysnøen pudret ned lørdag 25. juli.
Det er imidlertid ingen fare for at Norseman i år ikke går helt til topps på Gausta. Men temperaturen blir nok ikke så grei å ha med å gjøre.

""Det er mye snø i fjellet langs løypa fortsatt, en uvanlig mengde snø, rett og slett og vannet ved kysten er kaldere enn normalt.
Nå forbereder Norseman sine deltakere på iskaldt vann, og en endret svømmerute, og anbefaler å kjøpe inn neoprenesokker og -caps.

Men crewet, som du ser representanter fra til venstre, etter crew-racet i helga, gleder seg stort til alvoret setter inn i årets race.

De håper på stor publikumsinteresse langs løypa i år også. Det vil nok være kjærkomment for deltakerne å se folk heie langs veien i det som er den kaldeste Norseman hittil.

Norseman Xtreme Triathlon 2015 starter fra Eidfjord kl. 5 om morgenen lørdag 1. august med 3,8km frisk morgensvømming i en kjølig Hardangerfjord, og fortsetter over Hardangervidda med en 180 km sykkeletappe med 3600 samlede høydemetre og myteomspunnede oppstigninger som Måbødalen og Imingfjell. Deltakerne avslutter med å løpe en full maraton på 42,2 km, med en legendarisk brutal 1400-meters stigning over de siste 17 km mot målgang på Gaustatoppen. 

Hvordan kan så du hive deg med i kampen om de få plassene? Det er jo for seint i år, naturligvis, og håpet er i 2016.
Det koste 2750 kroner å melde seg på.  Alle som registrerte seg den uken påmeldingsvinduet var åpent, hadde et lodd i trekningen om de meget attraktive plassene. Trekningen for 2016 gjennomføres i første halvdel av november. Antall plasser er begrenset av hensyn til deltakernes sikkerhet gjennom den meget krevende løypa. Med kun 250 plasser til fordeling, er det derfor bare én av åtte eller ti som får mulighet til å oppfylle drømmen: Å heve armene over hodet oppe på Gaustatoppen, motta den prestisjefylte svarte T-skjorta og kunne kalle seg en Norseman.

Fotos: Norseman Xtreme Triatlon, Ole Kristian Samuelsen, Tom Mårtensson.

Linker:
Norsemans hjemmeside
Norsemans facebookside
Fjorårets Norseman-resultater

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia