fbpx

Golfsesongen på Miland igang for Rjukan Golfklubb

Radio Rjukan20. april 20178min
golfbanedugnad-3_988e

""Sesongåpning 20. april er ikke verst, og etter litt dugnad så er det klart for årets første runde golf på golfbanen på Miland.

– Det heter vel "yellow" og ikke "green" her nå, såpass tidlig?
Radio Rjukan klarer ikke å la være å komme med en liten blødme der vi står ved den svært vårgule banen.

– Hehe, vi velger vel å kalle det green selv idag, og det var nok ikke lenge nå før det er grønt og friskt her. Det er faktisk så tidlig at vi ikke har turt å sette på vannet ennå, siden det er meldt frostnetter, sier Rjukan Golfklubbs leder Pasi Lötjönen.
– Nå rydder vi litt og vasker over klubbhuset, og så drar vi igang golfsesongen med en runde, og vi er jo heldige med været, sier Lötjönen, og rundt ham surrer et betydelig antall dugnadister med sitt.

– Vi er en veldig aktiv klubb, med 150 aktive medlemmer, og vi har veldig god aktivitet, mener klubblederen, som fra ""tidligere er kjent som finnen som flytta til Rjukan, og som sammen med kona dro igang en tennisklubb som lå nede. Han er fortsatt interessert i tennis, men det er også gøy med golf.

– Det har vært mye fornying i klubbens ledelse de siste åra. Endel av de som var med i styre og stell i starten og bygde opp banen fra grunnen, er fortsatt med, men de får nå lov å hvile på sine laurbær, mens friske krefter har att over driftsledelsen.
I tillegg er det mange utenbys og hytteeiere som bruker banen i økende grad. 
– Vi har mange utenfor fra andre steder, som bruker banen, og er medlemmer, forteller Lötjönen, som er opptatt av at de likevel har plass til mange flere.

– Golf er for alle, en sport som passer de fleste. Vi har barnegolf  og juniorgolf for spillere fra 6 år.
Og tiden da du måtte ha green card for å få lov til å spille, er forbi.
""– Nå er det golfkurs og frikort-muligheter. Veien til golf heter det nå, det som het green card før, forteller Lötjönen.
– Det betyr at det ikke er like vanskelig å begynne.
Nå får du starte lett, etter at du har fått kurs i sikkerhetsregler og etikette. Og så vil du kunne finne ut om golf er en sport for deg mye enklere enn før.

– Det viktigste viktigst er god sikkerhet og etikette. Man kan ikke slå når noen er i veien, eller hvis det kommer biler forbi på gamle Milandveien. Heller ikke syklister, sier Lötjönen, som ber folk ta kontakt hvis de er interessert.

– Sjekk på nettsida og facebook, så finner du ut når vi har kurs. det har vi ofte, forteller Lötjönen.
– Vi har faste kursdatoer men vi er veldig fleksible, så vi ordner vi kurs ved behov.

Hva koster det å spille golf, når du først har skaffet deg et golfkøllesett?

""– Det koster 1500 kr i året å være medlem, og det må du være for å kunne spille. Men vi låner ut utstyr til de som vil prøe, så det er bare å ta kontakt. uansett hva det måtte være, så ber vi om at folk tar kontakt med oss i styret eller en annen de vet spiller golf, og så er det bare å ta en tur for å se.

Hvorfor bør man spille golf?

– Det er en god idrett, det er gøy, mye sosialt, og så er det en sport der du stadig lærer noe nytt, og blir aldri ferdig utlært. Vi holdt cirka 10 turneringer lokalt ifjor, og så har vi det gøy med å konkurrere litt. Vi har årlig Rjukanmesterskap, forteller Lötjönen.
alle som spiller en runde må føre seg opp i boka her ved inngangen til klubbhuset før de tar spillerunden fra golfhull nummer 1 på 6-hullsbanen.

– Er det styrelederen som er regjerende rjukanmester?

– Hehe, nei, det er det nok ikke, må jeg bare beklage, ler Lötjönen.
– Men det gjør jo ikke noe. Jeg har aldri begynt med golf for å bli best!
Men det er veldig bra for helsa og så har vi et veldig godt miljø i klubben. Golf er et veldig sosialt spill. Og golf er j kjent sm et spill der du kan ta en god diskusjon underveis mens du tar runden, sier Lötjönen, og håper på en super golfsommer på Miland.

Se flere bilder i bildegalleriet nedenfor

Linker:
Rjukan Golfklubbs nettside
Rjukan Golfklubbs facebookside

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia