fbpx

Full rulle med tennisbane-dugnad i Bråvollparken

Radio Rjukan23. mai 20178min
tennisdugnad2017-3_a7ae

""Ifjor ble én av de to tennisbanene i Bråvollparken satt istand og åpnet for tennisspill der for første gang på mange år, og nå er de igang igjen, det nye styret i Rjukan IL Tennis. Rjukan Tennisklubb, som er Norges eldste, gikk inn i Rjukan IL for noen år siden, og har fornyet interesse.

– Bane nummer 2 som står for tur nå. Vi håper å kunne åpne begge banene i år. Bane nr. 1 fikk vi gravd fram ifjor og den er spillbar, og nå har kutta småskog og kratt rundt banene etter å ha fått låne utstyr av kommunen, så nå er det fullt inn- og utsyn til Bråvollparken, forteller Olav Gunnar Midtgarden, som er én av de nye i styret i RIL Tennis, som håper på en strålende tennis-sesong de nærmeste månedene, når banene nå snart er klare for bruk. Men endel jobb gjenstår å bane nr. 2.

– Sanden på banen er den flotteste så-jorda du finner, så det gror godt hvis man ikke fyller på og slodder og vedlikeholder. Men det er intensjonen nå å holde banene fine og åpne for både klubbmedlemmer og turister, sier ""Midtgarden om anlegget som nå defineres som et nærmiljøanlegg.

Det var over 50 medlemmer som spilte jevnlig for omlag 15 år siden, og så ble det stille, men nå håper klubben å få full fart på miljøet igjen i sommer.
– Vi håper det skal bli et nærmiljø anlegg som alle kan ha glede av, og som kan stå åpent for alle interesserte, sier Midtgarden.
Før var dette en bane som ble låst, men nå er det nye tanker om drift og rekruttering.

– Vi har kontakt med en av Norges beste tennistrener Knut Raastad, som er mange ganger Norgesmester og som knyttes til Norges nye tennisess Kasper Ruud, som har hytte i Tuddal, og han vil gjerne bidra. Han har vi fått god dialog med, og han er villig til å kløre noen kurs og litt slikt. Det er jo gull. En fantastisk mulighet, sier Midtgarden.

""De har fått god hjelp til dugnaden i Bråvollparken, og mange av de samme som tro til i fjor er med i år.
– Det dukket også opp noen karer fra Mannheimen som blei med å sto på og hjalp til. Hyggelig ny bekjentskap og gutta stilte gladelig opp igjen. Det var veldig gøy, mener Midtgarden.

– Synes flere skulle gjort som disse gutta og stilt opp og gjort en sjau for å gjøre byen vår flott!
Ble så imponert at jeg lovet bort 4 tennisracketter og baller til gutta så de kan få spille tennis når banene står ferdig og til fri bruk for alle.

Nå ligger kvisten i hauger og klar for henting og så er det ugressbehandling som står for tur. Deretter skal banene få ny rødgrus.
– Jeg fikk akkurat epost fra kommunegartner Jon Martin Jøines i Tinn Kommune. På befaring i våres kom det fram at kommunen ikke hadde egnet sprøyteutstyr godkjent for ugressmiddel. De har nå bestilt egnet sprøyteutstyr til å henge på traktoren slik at de kan sprøyte tennisbanene og andre tilsvarende større arealer. Banene blir sprøytet når utstyret er ankommet, samt når været tillater det, sier Midtgarden.
– Banene vil bli stengt for all ferdsel i en periode etter dette og det blir skiltet om dette på gjerdet rundt banen. Jøines gir tilbakemelding når banen blir åpnet igjen. Virkelig bra med en kommune som er med på laget!

Hvem kan spille tennis?

– Greier du å holde en tennisracket er du gammel nok, pleier vi å si, og det spillet kan spilles på mange nivåer.
Og så kan du ta alle grader opp til konkurranse-tennis. Så kan du stå på beina og bevege deg litt, så kan du spill tennis, påstår Midtgarden.

Og hva gjør man hvis man er interessert?

– Du kan henvende deg deg på facebooksidene våre, på nettsida og ta kontakt den veien, eller ta direkte kontakt med meg også, sier Midtgarden

Linker:
RIL Tennis på facebook
RIL Tennis sin nettside

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia