fbpx

Dobbelt sveitsisk og Haugen kjørte ut

Radio Rjukan20. mars 20154min
wc-2015-pall_e206

Amelie Reymond og Bastien Dayer vant hver sin klasse under World Cup-finalenes første dag på Gaustablikk, og sammen sikret de også at Sveits stakk av med begge verdenscup-trofeene i klassisk.
Mathilde Ilebrekke fra Norge kunne klatre opp på seierspallen for 23. gang i sin telemark-karriere etter torsdagens klassisk. Hun var godt fornøyd med eget løp, men irritert over de 32 små hundredelene som skilte opp til Johanna Holzmann på andreplass.

– Jeg følte at jeg kjørte bra, men det var altså ikke bra nok. Men det kommer flere sjanser fredag og lørdag, sa Mathilde etter løpet.

Amelie Reymond vant for 96. gang i verdenscupen, og sikret seg dermed FIS-kula i klassisk. Sammenlagt har hun også allerede vunnet, selv om det gjenstår to renn.

""

Herrepallen, telemarkskjøring Rjukan
Tobias Müller, GER, Bastien Dayer, SUI, Matti Lopez, FRA.

I herrenes klassisk var det knyttet mye større spenning til hvem som skulle stikke av med World Cup-trofeet. Det skilte nemlig bare 40 poeng mellom de tre beste før den avsluttende konkurransen i bakken på Rjukan.

Tobias Müller, Tyskland, måtte vinne for å vinne klassisk-cupen, og han tok da også ledelsen i mål. Men med tre startnummer senere tok Bastien Dayer ny bestetid, 55 hundredeler foran Müller, og dermed var det sveitseren som trakk det lengste strået.
– Jeg visste jeg måtte gi alt jeg hadde, og det gjorde jeg virkelig. Dette er bare så deilig, utbrøt sveitseren etter målgang.
Beste norske i herreklassen ble Trym Løken, som kvitterte ut en sjuendeplass i sitt comeback etter et lengre skadefravær.

Lokalt var det enda større forventninger til Tessungdalen egen Amund Møster Haugen, som er bare 17 år. Dette var hans World Cup-debut. Etter en svært sterk start, røyk det ut av løypa, og dermed endte det med at han debuterte med en 32. plass.

World Cup-finalene på fortsetter fredag og lørdag Gaustablikk fortsetter fredag og lørdag.
Lørdag blir det "Fest i bakken" fra kl 13 til 15.