fbpx

Amund falt fra topplass i junior-VM på hjemmebane

Radio Rjukan2. mars 20173min
amund-moster-haugen_efab

""Det ble ikke en god junior-VM-start for hjemmefavoritt Amund Møster Haugen fra Fjellguten Skilag.

Tessungdølen er inne i sitt siste år som junior, og ville vise seg skikkelig fram med medalje, men slik ville det seg ikke, ett år etter at han røyk ut av verdenscuplaget med en alvorlig skade.

I onsdagens 
klassisk, som foregikk i "Svarten" på Gaustablikk lyktes han ikke i sin favorittøvelse. Han var sågar den eneste utøveren i startfeltet som ikke kom seg i mål.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg bare kollapset. Jeg fikk slått pusten ut av meg, men ellers gikk det fint, sier Haugen til RA etter å ha falt i landinga på det siste hoppet.

Før hoppet viste Haugen at han var helt med i toppen i kjøredelen. På hoppkanten lå han helt jevnt med gullvinner Guillaume Issautier, men landinga gikk ikke som planlagt. 20-åringen stupte framover og rullet rundt flere ganger. Det så ut som et stygt fall, men Haugen slapp unne med en brukket stav og et lite kutt i leggen.

Hjemmefavoritten er revansjelysten før de neste tre øvelsene i junior-VM og World Cup-rennene som går parallelt, men Klassisk er og var favorittøvelsen.
– Det er utrolig surt å falle fra det som kan være en medaljesjanse. Jeg får bruke dette som motivasjon videre, sier Haugen.

I etterkant av klassisk-distansen i junior-VM, kjørte verdenseliten for seniorer den samme løype. Amund skulle etter planen kjøre denne distansen også, men kjente noen smerter i etterkant av fallet i junior-VM. 
Han er imidlertid rapportert klar igjen til sprinten torsdag.

Linker:
Terminlista med startlister for junior-VM og World Cup 

Fotos: WC/FIS

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia