fbpx

Vil hå månedlig samling av Telemarksbenken på Stortinget

Radio Rjukan12. august 20173min
aslaug-sem-jacobsen_046d
Åslaug Sem-Jacobsen

SP ligger ikke på latsida i valgkampen, der de har ambiskjon om å få inn en fra Telemark blant de seks representantene på tinget.

Og Åslaug Sem Jacobsen tror det går veien. Hun merker i alle fall det hun kaller vind i ryggen.Nå går hun ut med et  såkalt "100-dagersløfte" hvis hun kommer inn på Stortinget.

– Telemarksbenken på Stortinget må møtes oftere, sier Åslaug Sem Berge, som har et mål om å komme in på tinget, og få til månedlige Telemarksmøter. Hun synes Telemark ramler mellom stoler.
– Det er som om vi er blitt litt glemt, og alle som kommer inn på Stortinget til høsten må møtes månedlig for å diskutere telemarkssaker, sier Jacobsen til Radio Rjukan.

Hun røpte allerede da hun var på Rjukan at hun ville gå ut med denne saken på valgmøte i Heddal i dag.

– Jeg vil inn på tinget og må kjempe hver dag nå, sier Åslaug Sem Jacobsen, SPs toppkandidat til Stortingsvalget i september.
– Jeg tror mange bryr seg om at Telemark er blitt tvangssammenslått med Vestfold, og jeg tror veldig mange i Telemark kommer til å mobilisere og stemme.

– Vi i Telemark har ikke råd til dette, og kampen er ikke over. De som har vedtatt det kan ikke få tilbake makta. Det må bli en rød-grønn regjering.

– Vi hadde lyst på et regionsnivå vi også, for eksempel. til å styre sykehusene. Men den vi har fått vil bare ha kommune og stat, og presser det igjennom. Det er en hul reform, sier Jacobsen.
– Vestfold får makta, har et helt annet fokus enn oss.

– Telemark må markere seg mer, og vi kommer til å kjempe med nebb og klør for å unngå at Telemark blir borte i Vestfold, sier Jacobsen.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia