fbpx

Vestfold gir motvillig Skien hovedsete i ny Telemark/Vestfold-region

Radio Rjukan25. oktober 20173min
fylkesordforere2016_1964

Forhandlingsutvalgene fra Telemark og Vestfold har i dag blitt enige om at hovedsetet for den nye regionen skal ligge i Skien. Etter mye om og men har forhandlingsutvalget i Vestfold gått med på Telemark sitt ultimatum om at hovedsetet i regionen skal ligge i Skien.

Fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid, ville ikke fortsette forhandlingene før man ble enige om at hovedsetet i den nye regionen skal ligge i Skien. Under dette presset ga Vesfold etter, siden de får Fylkesmannen til Tønsberg.

Skien er regionens nest største by med 56.000 innbyggere, mens Tønsberg har 45.000. Sandefjord har 43.000, men etter sammenslåingen med Stokke og Andebu 2017 en kommune med 62.000 innbyggere.

– Jeg er glad for at fylkene har blitt enige. Det er viktig at fylkene tenker utvikling i hele regionen. Regjeringen la fylkesmannsembetet til Tønsberg, og da er det naturlig at hovedsetet for fylket blir i Skien, sier kommunalminister Jan Tore Sanner (H) til NRK.
Han er glad for at forhandlingene ikke brøt sammen nærmest i startgropen.

Men, forhandlingsutvalget i Vestfold har satt visse krav for å gå med på Telemarks krav, og kan fortsatt trekke seg fra forhandlingene. Vestfold krever blant annet flertall i fellesnemnda som skal forhandle videre om sammenslåingen. Vestfold kommer til å ha sterke krav knyttet til navnet på den nye regionen.

– Det betyr likevel ikke at det er vestfoldpolitikerne som kommer til å bestemme alt til fordel for Vestfold, mener Sanner.
– Det er naturlig når man skal bli ett fylke at man tenker ett fylke og ikke bare mitt distrikt. Jeg har full tillit til at de kommer til å finne gode løsninger sammen, sier Sanner, ifølge NRK.

– Foreløpig er vi ikke enige om noe som helst. Men vi har spilt inn noen pakker slik at vi er litt på glid, sier Vestfolds fylkesordfører Rune Hogsnes til NRK.
Kommunal- og moderniseringsminister Sanner har tidligere sagt at ingen av de gamle fylkene skal få hovedsete for både fylkesmannen og regionadministrasjonen.

Les mer hos nrk.no

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia