fbpx

Trond Jore Tinns Aps ordførerkandidat 2019

Radio Rjukan7. september 20184min
trond-jore_0d74

Gratulerer med nominasjonen, Trond Jore!
– Jo takk, det e rhyggelig å bli spurt igjen.

– Du fikk jo en smell sist da Bjlørn Sverre Birkeland og Sp fosset inn i kjølvannet av sykehussaken?
– Ja, det ble litt spesielt, men jeg regner med at det blir et annet valg neste år, sier Jore
 

Jore ble presentert nominasjonskomiteens kandidat mandag. 17. september skal det opp i medlemsmøtet i Tinn Ap.

– Vil bidra
– Det var hyggelig å bli spurt. Det er moro å holde på med politikk, og jeg sa vel ja med et mye større sikkerhet enn sist, sier Jore. Som hadde heller liten politisk erfaring da Ap satte ham på topp på lista sist. Nå stiller han med fire år fra kommunestyre og formannskap.

– Det er ikke dermed sagt at det blir en lettere oppgave framover. Det krever solid innsats, men jeg vil gjerne bidra til å bringe Rjukan og Tinn videre. Det er det som det handler om. Jore vet hva han og Ap vil gå løs på de neste fire åra.

Trygge de eldre
– Jeg ser at kommunen vår er i en vanskelig situasjon når det gjelder befolkningsutviklingen. Vi må gjøre grep for å stanse nedgangen i innbyggertallet og vi må styrke arbeidet med å bevare arbeidsplasser i kommunen og få etablert nye. Vi trenger folk i alderen 20 til 45 år. Det er der vi merker nedgangen sterkest, og det er den gruppa som er bærebjelken i lokalsamfunnet, fastslår Trond Jore. Han vil også slå et slag for helse- og omsorgstilbudet.

– Vi må gi eldre tilbake trygghet for at de får tilbudet de har behov for. De må få vite hvordan det skal bli i framtida når det gjelder omsorgsboliger, for eksempel. Vi har helse -og omsorgsplan, men må vise hvordan utbygginga skal skje praktisk. Det må være forutsigbart.

-Solid ballast
– Det kan Ap med deg som ordfører sørge for?

– Ja. Tinn Ap jobber godt, og har programmet klart, det gir grunnlag for en god liste. Jeg stiller meg til disposisjon, og i denne perioden har jeg styrket meg sjøl med kunnskap og erfaring. Jeg føler meg godt rustet for oppgaven, sier Trond Jore. Leder for nominasjonskomiteen i Ap, Birger Hovden er enig.

– Trond er en oppgående, rolig og sindig kar som er god til å ordlegge seg. Nå har han fått erfaring fra kommunestyre, formannskap og diverse utvalg. Han er den beste kandidaten vi kunne fått.

– Det gikk ikke så bra i 2015?

– Det var andre årsaker til det, sykehussaken, og den hadde ikke noe med Trond Jore å gjøre. Nå er han mer kjent som politiker, har fått erfaring og stiller med solid ballast på lik linje med andre partiers kandidater, fastslår Hovden.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia