fbpx

Tinns ordfører til kamp mot sentranella

Radio Rjukan21. februar 20176min
bjorn-s-birkeland2_01a2

Tinns ordfører er møkk lei sentraliseringsiveren til den sittende regjeringen, og er redd politikken skal smitte over på stadig flere. 
I et innlegg på det politiske blogg-nettstedet Naringspolitikk.no langer han ut mot sentraliseringene, og maner til kamp og utryddelse av Sentranella.

Link til debattinnlegget.

Hele innlegget til Bjørn Sverre Sæberg Birkeland:
Den nye folkesykdommen er tydeligvis å sentralisere mest mulig av offentlige tjenester, da spesielt innenfor helse og politi, men også forsvaret som har redusert Heimevernet til en tredjedel.

Inntektssystemet for kommune-Norge er endret, og bare i mitt hjemfylke Telemark har 14 av 18 kommuner gått dramatisk ned i inntekt fra 2016 til 2017. Det er bare de større kommunene som vinner på den nye fordelingsnøkkelen.

Har kommunereformen vært en suksess tro, og hva er erfaringene fra andre land hvor dette er gjennomført? Danmark for eksempel der undersøkelser viser at tjenestene er blitt dyrere og dårligere. Danmark som i areal og geografi ikke kan sammenlignes med Norge på noen måte. Norge er et langstrakt land med vill natur, og rimelig spredt bosetning utenfor de største byene.

Lokalsykehusene kan håndtere over 70 % av de vanligste innleggelsesårsakene, og det er en myte at større sykehus leverer bedre- og rimeligere tjenester. Det har KIL (Kommunenes Interesseforening for Lokalsykehus) slått fast, gjennom sin rapport «Helsereformer – på feil premisser, utarbeidet av Professor Bjarne Jensen i 2014.

Sentranella er tydeligvis en svært smittsom bakterie og den framstår absolutt som antibiotika-resistent og spiser opp fornuften i et ellers mangfoldig samfunn.

Dette er en distriktsfiendtlig bakterie som tapper Norge for krefter, og de stedene som produserer gass, olje, elektrisitet og ikke minst mat.

Sentranella fører til sykdommen NTL, som står for Nasjonal Tvangs Liberalisme.

Den angriper nevronene og nervesystemet, og svekker ryggmargsrefleksen, gir patologiske rykninger og får deg til å tro at større er bedre, og at robusthet har noe med størrelse å gjøre.

Selvforsyningsgraden har gått nedover de siste årene, og vi er nå nede i om lag 45 %, inkludert fisk. Dette er ganske dramatisk for et land med tanke på både arbeidsplasser og beredskap.

Mat er noe vi alle har et eller annet forhold til, og som opptar oss hver dag. Alle mennesker trenger mat hver dag.

Det var en grunn til at den tyske matvarekjeden Lidl ikke klarte å etablere seg i Norge. Flertallet av Norske forbrukere vil ha norskprodusert mat. De vil ha norske merkevarer som Jarlsberg, Kvikk Lunsj og Solo.

Buskerud, Telemark og Vestfold er nå slått sammen til et politidistrikt med et samlet areal på ca 2000 kvm2 større enn hele Belgia. Dette er kalt Nærpolitireformen, sannsynligvis for å få oss til å tro at det skal bli større nærhet.

Da jeg flyttet til Tinn kommune i Telemark i 1996, som forøvrig er nesten like stort som Vestfold fylke i areal, var det 25 politistillinger her. Nå har vi 7.

Vi hadde et sykehus med opp mot 120 ansatte. Nå har vi ikke sykehus, men en poliklinisk tjeneste med til sammen 11,86 årsverk.

Snakker vi Sentranella?

Om de skal ha lys i lampettene sine i Bogstadveien, bør de være litt mer omtenksomme enn det vi nå ser. De må vel etterhvert forstå at det faktisk er distrikts-Norge som leverer strømmen de bruker, drivstoffet de fyller på Mercedes’en og maten de kjøper i kantina på Blindern eller har på kjøkkenbordet.

Distriktene trengs til å produsere primærvarene, og da må det legges til rette for at det bor folk der som kan utøve dette arbeidet. Alle kan ikke leve av å selge slips til hverandre, og Slottsparken er litt for liten til fellesbeite.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia