fbpx

Sven Tore Løkslid ny fylkesordfører

Radio Rjukan19. september 20153min
sven-tore-loekslid_4ac3

Det ble politisk skifte i Telemark. Etter valget sto kampen mellom tidligere fylkesordfører statsråd Terje Riis-Johansen fra Senterpartiet og Sven Tore Løkslid.

Det er naturligvis stor glede i Tinn Arbeiderparti over at det blir rødt flertall i Telemark, og at de får varaordføreren, etter det nedslående lokalvalget i Tinn.
Bildet viser Løkslid får her overrakt en blomst av Birger Hovden. (Foto: Lars Gunleiksrud)

Og det ble Sven Tore Løjkslid (Ap) som ble ny fylkesordfører, og Hans Edvard Askjer blir fylkesvaraordfører. Etter forhandlingene var klare igår, er det klart at Arbeiderpartiet, Rødt, SV og Krf samarbeider.

Etter valget sto kampen mellom tidligere fylkesordfører statsråd Terje Riis-Johansen fra Senterpartiet og Sven Tore Løkslid.

– Dette er viktig for Arbeiderpartiet, og vi søker bestandig makt og maktposisjoner, fordi vi ønsker å gjennomføre god politikk. Det er viktig for partiet og ekstra stas for meg, og ikke minst for laget som jeg har med meg. Jeg er utrolig stolt, og ikke minst forventningsfull, sa Sven Tore Løkslid til NRK.

Tinn får gode representyanter inn i det nye fylkestinget etter valget.
Det har lenge vært klart at man ville få inn representanter, men nå er bejkreftelsen der. SVs Una Pasovic, som stod på andreplass på SVs fyklkestingsliste falt ut mot slutten av opptellinga. SV mistet ett av sine to mandater. Hun blir likevel 1. vara til tinget.
Høyre får inn Per Lykke, som var sikker med sin 4. plass på lista.
Arbeiderpartiet fikk inn Vidar Stand (nylig flyttet tilbake til Tinn) og Birger Hovden. Begge sod høyt på lista (5. og 9. plass.).
Størst spenning har det vært om Miljøpartiet De Grønne ville gjøre et godt valg, og tidlig ble dert klart at Ron Bruinvis som partiets førstekandidat var inne. MDG fikk inn to mandater i fylkestinget i Telemark,. som består av 41 representanter.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia