fbpx

Orienterte om økonomi-krise

Radio Rjukan4. mars 20162min
snomannen-torg-14_5b54

– Jeg varslet i fjor om at det ville bli strammere tider, men ventet ikke at det skulle slå så tidlig og så hardt, sa rådmann Rune Lødøen mens han satt overfor formannskapet, og gjentok det samme for hele Tinn kommunestyre et par timer seinere.
Tinn kommune styrer mot et rekordstort budsjettunderskudd på 30 millioner kroner i 2016, dersom man ikke er raske med å rette opp skuta.

Rådmannen bebudet ansettelsesstopp, innkjøpsstopp, stopp og utsettelser i investeringer, dyrere kommunale tilbud, generell innstramming, stans i overtidsbruk, og muligens stengte avdelinger i ferier.
Det er allerede sendt ut varsel til enhetslederne i kommunen.

– Kostnadsutviklingen ligger lang tover det vi har tatt høyde for i budsjettet. Flytting av rehabiliteringsavdelingen til Rjukan sykehus har blitt mye dyrere enn de fem millionene som var avsatt, og står for størstedelen av budsjettsprekken, fortale Lødøen.
Sprekken er på hele 10 millioner kroner, fra beregnet 5 til 15 millioner kroner.
Samordningen med de nye tjenestene på sykehuset er ikke-eksisterende, og Tinn kommune står tilbake med hele regninga med drift på tre steder i eldreomsorgen.

I tillegg ligger det an til en budsjettsprekk på 3,6 millioner i hjemmetjenesten, noe som fører til feriestenging i dagavdelingen.
Sprekken på 6 millioner i barnevernet er også foruroligende.

I tillegg er kommunens inntekter på konsesjonssalg av strøm budsjetter med 5 millioner for mye.
Lødøen referete også til at Tinn kommune hadde falt helt ned til 404.plass blant landets 428 kommuner på økonomisk effektivitet, noe som er rekorddårlig for Tinn.

Dette setter også prosjekter som ny barnehage, ny ungdomskole og ny flerbrukshall i usikkert lys.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia