Tinns ordfører mener at gruppa ikke holder seg innenfor egne statutter, noe redaktør Birgit Løitegaard, som startet gruppa du hun var med i styret i Rjukan Næringsutvikling (RNU), er sterkt uenig i.
Diskusjonsgruppa har nesten 3350 medlemmer, hvorav mange ikke bosatt i Tinn, og i programformuleringen står det som følger:
"Vi ber dere holde dere til saken, og begrense personlig synsing av negativ art. Saklige motforestillinger er selvsagt ok. Dette er ikke et forsøk på sensur, men et forsøk på å holde en god og høflig tone. Dette er et uformelt og uavhengig diskusjonsforum, men en uformell og hyggelig tone, hvor vi skal fokusere positivt. Ved brudd på disse retningslinjene vil innlegg kunne slettes."
– Dette forumet begynte med de beste intensjoner, men har etter hvert blitt en side for ufine ytringer og en sutreside. Jeg er redd dette skremmer ungdommene våre og andre fra å flytte tilbake til Tinn. Det oppleves som om det er altfor mye sjikane, hets, mobbing, faktafeil og usannheter i forumet, og jeg skjønner det er krevende for administrator å luke vekk alt. Da er det bedre at siden legges ned når administrator ikke klarer det, sier Birkeland til nrk.
Administrator for forumet, Birgit Løitegaard kommer ikke til å følge ordførerens oppfordring om å slette siden, og har tatt henvendelsen som en provokasjon.
– Jeg synes det er merkelig at ordføreren blander seg i den offentlige debatten på den måten. Å ha en åpen debatt er en viktig del av demokratiet, og jeg synes ikke det ligger innenfor en ordførers rolle å blande seg inn på den måten. Jeg ba ordføreren om å rapportere de innleggene han anså som personhets. Han svarte meg at han ikke følte det var nødvendig. Dette er ikke personhets, det er kritiske innlegg til den politikken Tinn kommune driver i øyeblikket, mener Løitegaard, som ikke vil legge ned gruppa.
Diskusjonene går høyt i gruppa om ordførerens henvendelse på sms, som også er gjengitt i gruppa, og endel har også meldt seg ut av gruppa til støtte for ordføreren. Andre i gruppa mener ordføreren er udemokratisk med sitt krav. Tilsynlatende er dette nå en politisk splittelse, som følger konflikten i sykehussaken, som også synes å være den utlsende faktor i konflikten.
Gruppa har faktisk fått 40 flere medlemmer siden konflikten mellom ordfølrer og redaktør begynte, og nærmer seg nå 3400, til tross for at flere titalls har medlt seg ut.
Det er et sterkt splittet kommunestyre som får saken opp til behandling i starte på mars, der posisjonen (SP, SV og MDG) som før valgkampen var Rjukan sykehus sin største forlkjemper, nå går inn for at kommunen skal trekke alle interesser ut av sykehuset, og er i tydelig konflikt med Sykehuset Telemark som eier og mulig fremtidig leietaker.
Opposisjonen (Høyre og Ap) ønsker å ta imot Sykehuset Telemarks tilbud om å overta sykehuset for 13 millioner kroner med forhandlinger, ble stemt ned i Tinn formannskap torsdag.
Saken har ført til svært dårlig stemning politisk i Tinn, en kommune som har hatt for vane å samles enestemmig rundt store og tunge økonomiske avgjørelser.
Sykehussaken er et klart brudd på tidligere sedvaner om enstemmighet i slike større saker.
Saken gjør tydeligvis det politiske livet surt for flere enn opposisjonen om dagen, og i sosiale medier er det hardere fronter enn på svært lenge.
Linker:
Rjukan og Tinn inn i framtida