fbpx

Ny leder i Helsepartiet Telemark er Kyrre Dahl

Radio Rjukan27. juni 20174min
kyrredahl1_ac0f

Til tross for at partiet bare har eksistert noen få måneder stiller Helsepartiet liste til Stortingsvalget i Telemark som de gjør i nesten alle norske gylker. I Telemark med Lizbeth Kvien Nilsen som førstekandidat. Partiet stiller liste til Stortingsvalget i hele atten fylker.

– Helsepartiet er Norges nyeste og hurtigst voksende parti, som ble formelt stiftet i vinter. Partiet har allerede over 1100 medlemmer, som er samlet i den mening at Norge fortjener et bedre helsevesen, opplyser Lizbeth Kvien Nielsen.

Den nye fylkeslederen Kyrre Dahl er 47 år gammel, oppvokst og bosatt i Porsgrunn og har vært med som styremedlem i interimstyret som ble etablert da fylkeslaget ble stiftet i februar.
I likhet med partileder Lise Askvik har Dahl jobbbakgrunn fra radio. Han er selvstendig næringsdrivende og en kjent stemme etter å ha jobbet i en rekke radiostasjoner, deriblant for Radio Rjukan i en årrekke.
Dahl har også bodd på Rjukan i to perioder.

– Det er en stor ære å få være med i et parti som tar helsevesenet på alvor. Helsepartiet er et grasrotopprør mot et helsevesen som ser ut til å ha glemt pasienten og kun setter penger i fokus. Mitt politiske engasjement ble vekket med nedleggelsen av Rjukan sykehus. Hvordan det kan være bedre for pasienten å bli fraktet i timesvis på dårlige veier er utenfor min fatteevne, sier Kyrre Dahl.

Han vil takke tidligere styreleder Gro M Haugestøyl fra Vinje for innsatsen med å få levert inn en liste til Stortingsvalget for Helsepartiet Telemark. Lizbeth Kvien Nielsen er partiets førstekandidat i Telemark og har lenge engasjert seg sterkt i helse-spørsmål:

– Målet vårt er reformendringer, slik at både ansatte og brukere får en bedre hverdag. Alle skal ha tilgang på den medisinen de behøver og alle i Telemark skal ha tilgang på akutthjelp der de er. Og at omsorgshjem blir akkurat det det heter, sier Nielsen.

Hun har selv jobbet i helsevesenet og med mennesker hele sitt liv. Hun bor i Grenland nå, men har også bodd mange år i utlandet og sett forskjellen på helsevesenet i forskjellige land. Nielsen har tre barn og to barnebarn.

Helsepartiet er et nytt politisk parti, vokst frem gjennom behovet for bedre løsninger i helse- og omsorgssektoren. Helsepartiet er innbyggernes parti – det er pasienter, pårørende og helseansattes grasrotopprør mot et byråkratisk, økonomistyrt og for lite pasientlojalt- helsesystem.

Partiets leder og intiativtaker, Lise Askvik, er tidligere journalist i P4 og har i flere år vært engasjert i kampen for et bedre helsevesen, blant annet gjennom flere bokutgivelser. Den mest kjente er Helsesviket – brev fra helsevesenet, der 17 helseansatte skriver hvert sitt brev til en fortrolig og deler sine bekymringer for helsesektoren.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia