fbpx

Norden-foredrag i Bibliotekkjelleren torsdag

Radio Rjukan4. april 20183min
foreningen-norden_7def

– Nordens tid er nå! Det heter foredraget når Generalsekretær Espen Stedje i Foreningen Norden kommer til Rjukan med foredrag torsdag kveld. Der vil han først og fremst se framover og legge vekt på det nordiske samarbeidets rolle i dag.

""Det skjer mye i torgområdet torget torsdag. NRKs programpost «Norge nå» har direktesending fra klokka 20.25, og det blir konsert og høytlesning i bibliotekets lesesal i forkant klokka 18 med Hilde Brunsvik og Helge Ellingsen.
Deretter kan du ta turen i Bibliotekkjelleren for Norden-påfyll.

Foreningen Norden i Tinn inviterer til foredraget «Nordens tid er nå». Espen Stedje tar for seg spørsmplet hvilken rolle det nordiske samarbeidet i spiller dag.
Opprettelsen av Foreningene Norden i 1919 utgjorde selve startskuddet for det moderne nordiske samarbeidet. Bakteppet var første verdenskrig hvor mange følte seg truet av stormaktene. Selma Lagerlöf, Fritiof Nansen og hundrevis av andre fant derfor sammen og stiftet en forening som skulle styrke samarbeidet mellom folk i Norden – en organisasjon som skulle være både en kulturbærer og en politisk pådriver.
Siden da har det nordiske samarbeidet ført til passfrihet og et fellesnordisk arbeidsmarked.Foreningene Norden har også stått bak opprettelsen av Nordisk råd, som ga de nordiske landene en felles politisk plattform, og hundretusener har knyttet vennskapsbånd på tvers av landegrensene.

– Selv om de nordiske landene i dag topper alle internasjonaler rangeringer om lykke, likestilling og levestandard er vi fortsatt avhengige av hverandre. Norden danner grunnlaget for vår felles velferd og trygghet. I en tid der nasjonalismen vinner terreng tar Foreningen Norden til orde for at folk skal finne sammen, sier Stedje til RA.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia