fbpx

Lyssatte Miland skole i aksjon mot foreslått nedleggelse

Radio Rjukan6. desember 20165min
miland-skole-aksjon-1_b082

""Rundt 60% av Miland og Mæl`s befolkning møtte opp for å vise sin protest mot rådmannsforslaget om å legge ned Miland skole som gikk igjennom i formannskapet med 3 mot 2 stemmer, med støtte fra Senterpartiet og Høyres representanter, mot mindretallet fra SV og Arbeiderpartiet.

– Vi i FAU og Miland Idrettslag ble skikkelig rørt over hvor mange som møtte opp for å slå ring rundt skolen vår! Vi tror at nærmere 350 mennesker kom. Bildene er tatt av Odd Arvid Dalen med drone, sier Gro Ellen Miland til Radio Rjukan.
– Her på Miland skole blir lærerne straffet fordi de er dyktige. De har jobbet for å bli godt utdannet, skape en flott arbeidsplass til tross for at de ikke er så mange! De holder budsjett, trivsel på topp både blant barn og voksne, faglig sett kjempe bra og barn som har behov for ekstra hjelp blir inkludert i klassene uten stigmatisering! Og belønningen er at SP vil legge ned skolen, har forelder Hines uttalt i forkant av aksjonen.

– Så utrolig rørt over flott oppmøte, appell, stemningen og alle ildsjelene! Jeg heier på Miland skole og krysser fingrer for at politikerne hører på oss ""😍 Det ville være årets Julegave til Miland, sier Cathrine Hines som har tatt bildet til høyre.

Idrettslaget, SAU og FAU gikk ut og inviterte til det de kalte lyssetting av barneskolen med fakler.
– Igjen er Miland skole truet av nedleggelse, bli med å slå rung rundt skolen vår, var oppfordringen fra foreldre og elever ved den skolen i Tinn som henter best resultater, og der elevene etter skolesjef og rådmanns planer skal spres på Atrå og Rjukan allerede fra kommende skoleår.

Med appell og klare meldinger til politikerne, underholdning og grøt, saft og pepperkaker vil de vise hvor viktig skolen er i lokalsamfunnet som de siste årene har falt mellom alle stoler når det gjelder kommunale prioriteringer.

Til tross for at Miland og Mæl i folketall, elevtall og barnehagetall er større enn Atrå, så føler de seg forfordelt når det gjelder kommunens satsinger på Tinns bygder.
Med høringsfrist 9. desember er en del 2 av skole- og barnehageplan sendt ut til politikerne, i håp om at man skal få et vedtak i Tinn kommunestyres budsjett 19. desember, der intensjonen er å spare syv millioner kroner på at skolens elever fordeles på Tinns andre barneskoler, at skolens ansatte sies opp, samt øvrige driftsutgifter.

""

""

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia